Varaždinci od sad mogu razgledati Muzej hrvatskog vatrogastva u pratnji pasa

Muzej hrvatskog vatrogastva je danas, 5. ožujka, u prostorima JVP Varaždin postao tek drugi dog friendly muzej u Hrvatskoj.

Tim je povodom održano službeno otvaranje muzeja psima, a članovi JVP Opatija su kratkom vježbom pokazali svima okupljenima kako psi mogu dati svoj doprinos u spašavanju ljudi. Iako bi većina ljudi osjetila vrtoglavicu pri samoj pomisli da ih netko ljestvama diže u zrak dok ovise samo o konopcu, prvi vatrogasni pas u Hrvatskoj imena Rain je to podnio bez imalo problema.

– Koristili smo K-9 tim, znači pas i čovjek, prebacivali su se alpinističkom tehnikom da bi pas dalje krenuo u traženje i na taj način locirao osobu i da bi se ona mogla izvući van – objasnio je ciljeve vježbe Zoran Laslavić, vodič potražnih pasa JVP Opatija.

Čast da službeno otvori muzej pripala je gradonačelniku Habušu, koji se kratko obratio okupljenim posjetiteljima i njihovim četveronožnim ljubimcima.

– Drago mi je da se ovo otvaranje događa u godini kad smo otvorili i prvi, ujedno i najveći par za pse u Hrvatskoj. Drago mi je da svi naši Varaždinci i Varaždinke te svi koji dođu u naš grad mogu sa svojim ljubimcima doći u jedan muzej u gradu koji je grad vatrogastva – rekao je gradonačelnik prilikom otvaranja muzeja.

Kako su rekli iz JVP Varaždin, muzej nije otvoren samo za pse, već i za mačke, ali i ostale ljubimce s kojima Varaždinci i svi ostali odluče posjetiti muzej, ali pod uvjetom pridržavanja određenog bontona.

– Psi moraju cijelo vrijeme biti u pratnji i na povodcu, a ako se radi o kategoriji opasnijih pasa, onda bi morali imati i brnjicu – objasnio je na kraju Vedran Bunić, voditelj Muzeja vatrogastva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije