Muzej hrvatskog vatrogastva nudi bogat program povodom Noći muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva, smješten u Ulici baruna Trenka 44 u Varaždinu i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, koja će se održati u petak, 27. siječnja.

> Noć muzeja 2017.: I ove godine ulaz u Gradski muzej potpuno besplatan!

Tema ovogodišnje Noći muzeja je ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo’. Vatrogastvo je uvelike vezano uz glazbu, od organiziranja društvenih zabava i plesova, do tradicije vatrogasnih puhačkih orkestara koji i danas aktivno djeluju, stoga je Muzej hrvatskog vatrogastva odlučio organizirati izložbu ‘Vatrogasci i glazba’, u sklopu koje će putem predmetnih notnih zapisa i instrumenata prikazati ovaj značajan segment hrvatskog vatrogastva. U ovoj će izložbi sudjelovati niz vatrogasnih društava s predmetima iz vlastitih arhiva.

Osim toga široj će javnosti pokazati obnovljenu vatrogasnu zastavu Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, koja nakon obnove završene u 2016. godini, zauzima jedno od najznačajnih mjesta u postavu Muzeja.

Uz izložbu stalnog postava, održat će se i likovna radionica te druženje s vatrogascima. Svakako vrijedi posjetiti i muzejsku suvenirnicu te sudjelovati u nagradnoj igri.

Raspored događanja:

18.00 – 00.00 Izložba stalnog muzejskog postava
18.00 – 00.00 Izložba dječjih radova na temu vatrogastva
18.45 – predstavljanje obnovljene zastave Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu
19.00 – 00.00 Izložba ‘Vatrogasci i glazba’
19.15 – 20.15 Nastup puhačkog orkestra DVD-a Petrovina
18.00 – 21.00 Likovna radionica za djecu
18.00 – 23.00 Druženje s vatrogascima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije