FOTO Sajam kolekcionarstva: Bit okupljanja jest razmjena između kolekcionara

>> FOTO Sajam kolekcionarstva: Bit okupljanja jest razmjena između kolekcionara

Strastveni kolekcionari iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, okupili su se danas, 16. travnja u hotelu Turist na 8. sajmu starina, filatelije, militarije, numizmatike, značaka i svega što spada pod kolekcionarstvo.

Varaždinski Klub kolekcionara bio je glavni organizator, a sajam je bio prodajno-izložbenog karaktera.

– Danas se ovdje okupilo dvadesetak prodavača i izlagača, a posjećenost je bila dobra, zadovoljni smo. Bio je ovo osmi po redu sajam, a organiziramo ga dva puta godišnje, tako da je idući u prosincu. Okupili smo ljudi iz raznih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja. Osim toga što su mogli doći posjetitelji, glavna bit ovakvih sajmova jest razmjena između samih kolekcionara – rekao je Srećko Sačić, glavni organizator i tajnik Kluba varaždinskih kolekcionara.

Na sajmu se moglo razgledati sve što je vezano uz kolekcionarstvo – od značaka, poštanskih marki, oružja, medalja, vojne opreme, novca, umjetnina, povijesnih predmeta i još mnogočega.

Nikola Bartoluci iz Novske redovno posjećuje ovakve sajmove, a kolekcionarstvom se bavi, kako kaže, od malih nogu.

– Numizmatika, filatelija, militerija, svestrani sam kolekcionar već 40 godina. Kao malen dječak prao sam stakla na autocestama i dobivao od Turaka, Grka i drugih novčiće koje sam skupljao. Uz to, skidali smo markice sa pisama i tako sam se zainteresirao za sve. Sad u svojoj kolekciji imam zavidan broj novčića i poštanskih maraka, ali nikad nije dovoljno. U Hrvatskoj postoje društva i udruge u sklopu kojih mi djelujemo – ispričao je te dodao kako je zadovoljan organizacijom sajma u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije