Prvi maj i ove godine slavi se na Dravi, u pripremi šest tisuća porcija graha

Sri
1
1. svibnja
10:00 - 15:00
Gradski bazeni na Dravi
Varaždin
događaj je prošao
Loading Događaji

Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada i ove godine bit će na Izletištu Drava.

Program proslave najavili su Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, Dubravka Biberdžić, upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina, i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina. Besplatne porcije graha, glazbeno scenski program i tombola formula su uspješne organizacije tradicionalne proslave koja je uvijek bila odlično posjećena.

Program je najavila Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice grada Varaždina

“I ovo je godine na izletištu Drava pripremljen glazbeno scenski program. U 8:30 sati krenut će tradicionalna budnica na sedam lokacija u gradu. Proslava na Dravi počinje u 10 sati”, rekla je Jelena Toth i najavila slijedeći program:

“Očekujemo posjetitelje iz Varaždina ali i iz cijele regije te se nadamo da će nas poslužiti vrijeme kako bi to bilo jedno lijepo druženje, odnosno izlet u prirodu. Paralelno krećemo i s projektom InterACT Green uređenja tog dijela Drave. Kao i svake godine krećemo s prvosvibanjskom budnicom. Nismo željeli previše eksperimentirati jer ono što je dobro ne treba mijenjati. Pozivam sve naše sugrađane da dođu do Drave, da prošeću ili dođu biciklom i budu ekološki osviješteni te što manje koriste automobile. Taj dan je bio pun događaja pa se nadam da će tako biti i ove godine.”

Okvirni program

8.30 – tradicionalna budnica – puhački orkestar KUD HŽ Varaždin na 7 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS (Jalkovečka), Banfica, Grabanice, novi POS (V. Novaka), Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod 2. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića.

IZLETIŠTE DRAVA (Dravski bazeni)

09.30 – 10.00 – okupljanje sudionika – GLAZBA S RAZGLASA

10.00 – PRVOMAJSKA BUDNICA – puhački orkestar – KUD HŽ VARAŽDIN

10.15 – 12.00 glazbeno scenski program, voditelj Saša Grabarić, i igre na otvorenom u organizaciji Zajednice sportskih udruga

11.55 – pucanj kuburaši – Kuburaška udruga Maruševec (KUM)

12.00 – obraćanje Gradonačelnika

12.10 – podjela graha

12.15 – 15.00 TAMBURAŠKI SASTAV ŠPANCIR (3x 45min + pauze u kojima je glazba s razglasa)

Upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić najavila je i tradicionalnu humanitarnu tombolu.

“I ove godine će na obilježavanju Praznika rada na Dravi biti organizirana dobrotvorna tombola po cijeni 2 eura. Cjelokupan prihod namijenjen je za Zakladu solidarnosti, za ljude koji su u socijalnoj potrebi, a osobito one koji imaju zdravstvenih poteškoća. – zahvalila je svim sponzorima koji su se do sad već odazvali i pozvala ostale kojima je poslan poziv da se uključe i daruju tombolske nagrade. Vjerujem da će prihod biti na razini prošle godine kada smo prihodovali 2300 eura”, rekla je Dubravka Biberdžić.

Najavljena je podjela oko 6 tisuća porcija graha koji će biti podijeljen svim građanima besplatno. Svi troškovi proslave pokrit će se iz donacija, a posebna zahvala je upućena najvećem sponzoru SES Spar European Shopping Centers te brendu S Park Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije