Općina Petrijanec

Sinovi domovine Petrijanec krstili zastavu

Dio je to manifestacije '33 krunice za 33 godine'.

U Kapelici svetog Jurja u vojarni u Optujskoj ulici u Varaždinu su članovi Moto kluba 4. gardijska – Split zajedno s članovima Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma danas položili krunicu izrađenu i blagoslovljenu u svetištu Kraljice Mira u Međugorju.

Ovime su simbolično odali počast svim preminulim žrtvama Domovinskog rata te obilježili 33. obljetnicu osnivanja 4. gardijske brigade Split.

Polaganje krunice u Varaždinu dio je manifestacije „33 krunice za 33 godine“, u sklopu koje su krunice danas položene u još pet gradova, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru, Grubišnom Polju i Virovitici.

U kapelici sv. Juraja ujedno je održan obred posvećenja zastava udruge Sinovi Domovine Domovinskog rata, kojemu je i prisustvovao načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, koji je i ujedno kum zastave Udruge.

– Krštenje je prvi i temeljni sakrament Crkve, otvara “vrata” u Kristovu zajednicu. Za sakrament krštenja važna je vjera. Naši su branitelji tijekom Domovinskog rata pokazali da imaju vjeru i snagu te im čestitam na ovom kršćanskom činu a ujedno im zahvaljujem i počašćen sam što sam mogao biti kum zastavi na ovom svečanom trenutku. Želim Vam puno uspjeha u radu udruge”. – rekao je načelnik Općine Petrijanec
Željko Posavec

Naime, Sinovi Domovine novi je naziv dosadašnje Udruge dragovoljaca i veterana DR-a – ogranak Varaždin, koja je istovremeno promijenila znak, a time i izgled zastave. Predsjednik Udruge Sinovi Domovine je Zoran Keča, a tajnik Damir Belaj.

Najnovije