Grad Ludbreg

GRAD LUDBREG Blues i cvijeće u Centru svijeta prvog vikenda u svibnju

Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove će se godine održati na Otoku mladost u Ludbregu.

Ludbreg se na veliko sprema za proljeće i lijepo vrijeme tako da je prvi svibanjski vikend rezerviran za 27. po redu sajam cvijeća Flora Centrum Mundi.

– Izložbeno – prodajni dio sajma cvijeća i ove će se godine održati na Otoku mladost u periodu od 3. do 5. svibnja. Lokacija je to koja na najbolji mogući način sjedinjuje cvijeće i prirodu. Svake se godine u Ludbregu okuplja velik broj izlagača koji promoviraju jednu od najvažnijih poljoprivrednih grana u našem kraju. Ludbreški kraj proizvodi više od 50% ukupnog cvijeća u Hrvatskoj. Ne samo da smo na to ponosni nego nam je i važno da naši cvjećari promoviraju svoju proizvodnju, a to je najbolje upravo kroz ovaj sajam cvijeća kojeg su oni sami pokrenuli pred gotovo 30 godina, a koji godišnje okuplja preko 40 000 posjetitelja. – istaknuo je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osim samog izložbeno prodajnog dijela na Otoku mladosti, održat će se i Dječji cvjetni korzo za najmlađe, izložba minijaturnog drveća te popratni eno-gastro i zabavni sadržaji.

– Bonsai izložba u dvorcu Batthyany otvara se već u četvrtak, 2. svibnja. Sam sajam cvijeća kreće u petak, 3. svibnja i trajat će sve do nedjelje, 5. svibnja. U petak se otvara i Dječji cvjetni korzo na Zanatskom trgu posvećen našim najmlađim posjetiteljima koji će moći uživati u znanstvenom kutku, napuhancima i igrama. – napomenula je direktorica TZ područja Centar svijeta Petra Međimurec.

Blues festival Ludbreg

Poseban dodatak ovogodišnjem sajmu cvijeća bit će Blues festival Ludbreg tijekom kojeg će cijeli grad postati pozornica. U sklopu blues festivala održat će se tridesetak koncerata u kojima će sudjelovati 25 glazbenika, a sve to odvijat će se na pet lokacija u Ludbregu.

– Od četvrtka do nedjelje glazbenici će gostovati u eteru Radio Ludbrega u vremenu od 11 do 11:30. Otvorenje Blues festivala bit će u četvrtak u Caffe baru Amadeus. Svirat će se i na Otoku mladosti, u velikoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ i u gradskoj knjižnici gdje će se održati međunarodni program Blues in the School namijenjen djeci. – najavio je Siniša Bizović ispred udruge Hrvatske blues snage.

Ludbreg blues festival ima i svoju himnu, pjesmu ‘Dojdi f Ludbreg’ kojom zagrebački duet Bok blues poziva sve zainteresirane da si u prvom tjednu svibnja priušte cvjetno-glazbenu uživanciju. Uz blues i cvijeće, u Ludbregu ih na Otoku mladosti uz pozornicu “Blues predah” čeka i premijera blues piva “Biram blues” te promocija novog singla Vladimira Georgeva Bugija – Nestvarni blues.

Najnovije