Kamenička škola u sklopu Lidrana ugostila 70 mladih glumaca, pjesnika i novinara

Osnovna škola Ivana Rangera Kamenica bila je domaćin ovogodišnje školske smotre literarnog, novinarskog i dramsko – scenskog stvaralaštva za područje bivše općina Ivanec, piše Lepoglava.net.

Ambijent školske sportske dvorane kameničke škole ugostio je male kreativne glumce i kazivače poezije koji su svoje umijeće predstavili publici, ali i članovima prosudbenih povjerenstava.

Na smotri je predstavljeno 28 literarnih radova, šest samostalnih novinarskih radova, sedam pojedinačnih scenskih nastupa i osam scenskih skupnih nastupa. Sudjelovalo je ukupno 70 učenika.

Prema odlukama prosudbenih povjerenstava u pojedinačnim scenskim nastupima pravo nastupa na županijskoj smotri izborili su Ines Leskovar iz OŠ Gustav Krklec iz Maruševca, Marko Maček iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te Karla Mesec i Tena Kralj iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave.

U skupnim scenskim nastupima uz učenike iz ivanečke škole plasirali su se učenici dramske skupine iz Maruševca i učenici Marko Maček i Vinko Juren iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice.

U samostalnom novinarskom izrazu, uz učenike iz škole Metela Ožegovića Radovan i Maruševec, na županijsku se smotru plasirao rad Domagoja Šmintića OŠ Izidora Poljaka Višnjica PO J.E. Drašković, čija je putopisna reportaža i posebno pohvaljena od strane Povjerenstva.

Od ukupno pristigla 28 literarna rada na županijsku se smotru plasirao i rad učenice Mirne Zrinski, iz OŠ Ivana Rangera Kamenica, prenosi Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije