Višnjički vatrogasci žele urediti vatrogasni dom uz pomoć sredstava EU

Uz kontinuiran rad na osposobljavanju i podizanju interventne spremnosti, članovi DVD Višnjica u ovoj će godini dovršiti pripreme za projekt završetka vatrogasnog doma u Višnjici koji planiraju prijaviti za dobivanje potpore u okviru mjere Programa ruralnog razvoja, piše Lepoglava.Net.

– Želja nam je kroz europske fondove osigurati sredstva za dovršetak našeg doma i njegovo stavljanje u potpunu funkciju na zadovoljstvo članova Društva koji će dobiti primjeren prostor za rad, ali i na zadovoljstvo svih mještana Višnjice koji će dobiti prostor za provedbu društvenih aktivnosti – istaknuo je predsjednik DVD-a Višnjica Goran Hočuršćak podnoseći izvješće o radu. Dodao je da trenutno traje izrada projektne dokumentacije za koju je Društvo dobilo potporu Grada Lepoglave u iznosu od 75.000 kuna te da se provode aktivnosti kako bi se spremno dočekalo otvaranje navedenog fonda Europske unije.

Inače, višnjički su vatrogasci u protekloj godini intervenirali 11 puta. Između ostalog za vrijeme poplava, kod prometne nesreće te gaseći požare otvorenog prostora, stambenog objekta i dimnjaka.

Skupština je bila prigoda za dodjelu vatrogasnih priznanja koje su primili Stjepan Križanec, Mladen Galinec i Franjo Komes za 30 godina rada u vatrogasnoj organizaciji te Darko Hudin i Ivica Komes za 20 godina rada, dok su Josip Flegarić, Kruno Lončarek, Mirjana Herceg, Marinela Hiržin, Nikola Herceg, Stjepan Križanec, Luka Car, Matija Križanec, Tihomir Kudeljnjak i Mario Dukarić primili priznanja za desetogodišnji rad.

Posebna priznanja Društva primili su članovi natjecateljske ekipe Društva koja je u 2015. godini osvojila prvo mjesto na 17. pokretnoj vatrogasnoj vježbi Vatrogasne zajednice grada Lepoglave, drugo mjesto na 2. memorijalnom vatrogasnom kupu Kos – Ledinščak te treće mjesto na natjecanju operativnih vatrogasaca u Klanjcu.

Za najvatrogasca DVD-a Višnjica u 2015. godini proglašen je Martin Ban.

DVD Višnjica bogatije je za petero novih vatrogasaca koji su primili potvrde o osposobljavanju, dok je dvojici članova Društva uručena potvrda o završenoj obuci u simulatoru plamenih udara.

Čestitke je višnjičkim vatrogascima za ostvareno u protekloj godini uputio predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček najavivši gradsku potporu projektima Društva među kojima je i nabavka neophodnog vozila za dopremu potrebne količine vode za gašenje požara.

Također, na ostvarenom je višnjičkim vatrogascima čestitao zapovjednik gradske Vatrogasne zajednice Zoran Horvat dok im je pozdrave uputio i zamjenik načelnika Loške doline Jakob Levec.

Na Skupštini je počasnim članom Društva proglašen Franjo Bukovec, predsjednik bratskog Prostovoljnog gasilskog društva Stari trg pri Ložu koje je tom prigodom višnjičkim vatrogascima darovalo vrijedan dišni aparat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije