Skupština DVD-a Donji Kneginec: Uspješna natjecateljska sezona i 17 intervencija

U Društvenom domu u Donjem Knegincu, proteklog je vikenda održana 76. redovna godišnja sjednica Skupštine DVD-a Donji Kneginec.

Nakon uvodne državne i vatrogasne himne predsjednik Damir Vuk je preuzeo vođenje sjednice, dok su u radno voditeljstvo uz njega izabrani i Mirko Keretić, Denis Pofuk i Mihael Magdić.

Zapovjednik Mihael Magdić je sve prisutne kroz izvješće o radu upoznao sa svim aktivnostima u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Pribavljen je dio vrijedne vatrogasne opreme, od čega je posebno bitno istaknuti zaštitnu odjeću i obuću za vatrogasce.

Od ukupno 17 intervencija vatrogasne postrojbe, sedam ih je bilo u domeni požara i tehničkih intervencija, dok je 10 intervencija bilo u sklopu preventivnih dežurstva, osiguranja i javnih vježbi.

Izuzetno uspješna je bila natjecateljska sezona u kojoj su dvije muške ekipe osvojile ukupno 10 plasmana za prva tri mjesta. Od svega valja izdvojiti nastup obje muške ekipe na županijskom natjecanju vatrogasaca, gdje je prva ekipa postala viceprvak županije osvojivši fantastično 2. mjesto čime se kvalificirala na predstojeće državno natjecanje u Puli 2016. godine.

Nakon podnesenih izvješća o financijskom poslovanju, izvješća Nadzornog odbora i Verifikacijskog povjerenstva, Skupštini je predstavljen i godišnji Plan rada, kao i Financijski plan za 2016. koji je jednoglasno usvojen.

Uz standardne aktivnosti u planu je navedeno i projektiranje novog vatrogasnog spremišta s garažama i pripadajućim prostorijama, s planom ishođenja građevinske dozvole do polovice tekuće godine. Za navedeni projekt sredstva su predviđena putem Vatrogasne zajednice općine, a osigurana od strane Općine Gornji Kneginec.

Na samom kraju sjednice uručena su priznanja i zahvalnice. Spomenice za 10 godišnji rad u DVD-u primili su Benedikt Pofuk, Dejan Došen i Danijel Grabar, spomenice za 20 godišnji rad uručene Mihaelu Magdiću, Dejanu Špoljariću, Mariu Špoljariću i Nikoli Špoljariću, dok je spomenicu za 40 godišnje članstvo primio Pavao Tuđan. Zahvalnice su uručene svim zaslužnim članovima i uzvanicima, a posebno članovima prve natjecateljske ekipe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije