7. gardijska brigada ‘Puma’: ‘Ponosni smo na dane provedene u Domovinskom ratu’

Povodom 23. obljetnice osnutka 7. gardijske brigade ‘Puma’ u Varaždinu je upriličeno nekoliko događanja kojima se taj datum, bitan za samu brigadu, ali i za čitavu Hrvatsku, svečano obilježio.

Nakon mise u varaždinskoj katedrali, koja je započela u 9 sati, pripadnici brigade okupili su se kod spomenika ‘Puma’ u parku istoimene brigade.

– Trudimo se učiniti nešto novo svake godine, evo odlučili smo ovdje okupiti djecu iz osnovnih škola da im kroz lagani razgovor, topli čaj i klipiće malo još približimo 7. gardijsku brigadu. Također, u Vukovaru se planira otvoriti i jedan muzej u kojem će biti zgrada Varaždin, tako da ćemo i naša udruga i druge braniteljske udruge iz našeg kraja imat puno posla. Ponosni smo na dane provedene u Domovinskom ratu – kazao je Robert Puja, predsjednik udruge 7. gardijske brigade ‘Puma’.

Također, događanju je prisustvovao velik broj učenika i učenica iz varaždinskih osnovnih škola koji su pristigli u pratnji svojih razrednica i razrednika.

– Dovela sam svoj 4. razred osnovne škole jer smatram da je bitno da već od malena uče o važnosti Domovinskog rata – kazala je Romana Krašuc, učiteljica 4. osnovne škole Varaždin.

Nakon povijesnice, kojom je mlađim naraštajima približena 7. gardijska brigada ‘Puma’ i njezina uloga u Domovinskom ratu, okupljeni su se premjestili ispred crkve Svetog Nikole.

Tamo su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Križa zahvalnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije