Varaždinski FOI obilježio 53. godišnjicu postojanja

U Koncertnoj dvorani HNK u Varaždin danas, 18. prosinca, održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je obilježena 53. godišnjica postojanja i 41. godišnjica od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Neven Vrček je u obraćanju gostima predstavio najvažnija postignuća Fakulteta u 2015. godini, kao i očekivanja za iduću godinu.

Među njima se posebno ističu važni iskoraci poput preuzimanja i samostalnog izvođenja sveučilišnog preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva, sudjelovanje Fakulteta u osmišljavanju, ustrojavanju i izvođenju Vojnih studija te programi cjeloživotnog obrazovanja, program javne nabave, pedagoško- psihološkodidaktičko – metodičko obrazovanje nastavnika te drugi.

Nadalje, Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike prvi je ovakve vrste na institucijama visokog obrazovanja koji pruža opsežnu podršku studentima iz različitih akademskih i karijernih aspekata te služi kao platforma za spajanje studenata, poslodavaca i alumnija Fakulteta.

Od uspjeha studenata FOI-ja u protekloj godini svakako treba istaknuti osvojena prva mjesta na značajnim regionalnim natjecanjima u programiranju, Osijek Software City, Shift Split, Međunarodno natjecanje ‘Hackaton‘ u Nišu i Međunarodni RIPE Atlas Hackaton u Amsterdamu.

FOI se može pak pohvaliti svojim vlastitim natjecanjem u programiranju Ready, steady, code, koje je najveće takov natjecanje u Hrvatskoj po fondu nagrada i koje se već drugu godinu zaredom uspješno održalo na tom fakultetu.

Dekan je posebno istaknuo da je u 2015 godini sa Fakulteta prijavljeno čak 51 projekata, od kojih je 19 do sada pozitivno evaluirano, a neki još čekaju postupak evaluacije.

Osim toga dodijeljene su i Dekanove nagrade i priznanja studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju te zahvale zaslužnim poduzećima i školama.

Nagradu za životno djelo dobio je prof. dr.sc. Mirko Maleković, zaposlen na FOI-ju od 1991. godine. Profesor Maleković je objavio više od 60 znanstvenih i stručnih radova, uključujući poglavlja u 3 znanstvene knjige.

Povelju ‘Prijatelj FOI-ja’ dobila je prof.dr. Dunja Mladenić na temelju dugogodišnje suradnje s FOI-jem na projektima, kolegijima i konferencijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije