Akcija Dalmalino uveseljava djecu: Mališanima u bolnici vraćamo osmijeh na lica

Na Odjelu pedijatrije u varaždinskoj Općoj bolnici danas, 18. prosinca, odzvanjali su osmijeh i veselje, zahvaljujući humanoj akciji ‘Dalmalino uveseljava djecu’, koju je organizirao Dječji klub Dalmalino.

– Ja sam Bračanin i kao dijete sam često ostajao u splitskoj bolnici bez roditelja. Tako sam prije sedam godina odlučio da pokrenem Dječji klub Dalmalino, koji je uz razne aktivnosti pokrenuo i ovaj projekt najprije na splitskoj pedijatriji – rekao je Zoran Vrsalović, voditelj projekta te nastavio.

– Ovu plemenitu akciju proširili smo i na druge bolničke centre u Hrvatskoj – Zagreb, Šibenik, Rijeku, Zadar i Varaždin, što me posebno veseli jer sam ovdje boravio u mladosti. Kako su igra i zabava najbolji način komunikacije s djetetom, posebice u stresnim situacijama, Dalmalino animatori i suradnici svojim gegovima, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha.

Djecu su gotovo sat vremena animirila i uveseljevala Pipi Duga Čarapa, maleni pjevači Glazbene radionice pjevanja ‘Mali slavuji’ iz Društva Naša djeca, Sportski plesni klub Valcer i Dječji centar za poduku, rekreaciju, igru i zabavu Zemlja sreće – Varaždin.

– Svaki oblik animacije i zabave dobro je došao za mlade pacijente, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme koje oni nažalost provde u bolnici. Uz malo veselja boravak u bolnici im se skrati i opuste se te im je lakše boraviti ovdje – ispričao je Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj bolnice.

Djeca su, prema reakcijama na njihovim licima, bila više nego zadovoljna. Najbolji dokaz tomu je osmijeh koji je na lice mališana izmamila Pipi Duga Čarapa, a netom prije toga je plakao jer je morao ići na vađenje krvi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije