Građani Ivanca će mimohodom i paljenjem svijeća odati počast Vukovaru

Žitelji grada Ivanca će u utorak, 17. studenoga, odati počast Vukovaru, simbolu stradanja, ali i otpora i neizmjerne žrtve što su je u teškim danima 1991. godine, braneći grad od velikosrpske agresije, podnijeli vukovarski branitelji i građani grada heroja.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara organiziraju Koordinacija braniteljskih udruga grada Ivanca i župa Ivanec, a u organizaciju se uključio i Grad Ivanec.

Evociranje sjećanja na Vukovar počet će u 18 sati, misom za sve vukovarske žrtve u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Ivancu. Oko 19 sati svi okupljeni građani i vjernici u mimohodu će od crkve krenuti prema spomeniku poginulim braniteljima gdje će biti kraća molitva za poginule.

Putem od crkve do spomen obilježja palit će se svijeće i postavljati ih na rubnjake, kako bi u večernjim satima te u noći od 17. na 18. studenog podsjetile građane na tragične događaje koji su uslijedili nakon pada Vukovara i na njegova golema ljudska i materijalna stradanja u Domovinskom ratu.

Organizatori pozivaju sve građane da se pridruže mimohodu i paljenjem svijeća odaju počast poginulim braniteljima i civilnim žrtvama grada heroja.

Posebno napominjemo da će radi sigurnosti sudionika mimohoda i svih koji će toga dana u centru grada htjeti zapaliti lampaše i ‘dušice’, toga dana biti zatvoren promet u centru Ivanca i to u vremenu od 18.30 do 19.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije