Udruga Spas: Buba i štenad ostavljeni da uginu od boli i gladi u Dravskoj šumi

Samo jedan tren odredio je Bubinu sudbinu, tren u kojem su prolaznici Dravskom šumom krenuli baš pored nje i njezine štenadi. Odbačeni bez hrane i vode, bolesni, spašeni su pukim slučajem.

– U sklonište su je doveli djelatnici Veterinarske stanice Varaždin. Kujica po sebi ima žive rane, šugom je zahvaćeno cijelo tijelo, a bolesna su i štenad. Na žalost, jedno je iste noći uginulo, a drugo je malo stabilnije – kaže Gordana Lacko, voditeljica varaždinskog skloništa i predsjednica Udruge Spas.

Dodaje kako još nisu dobili sve nalaze, no Bubino zdravstveno stanje ukazuje da to nije od jučer, da sve traje malo dulje.

Kako kujica nema čip, ne mogu nikoga optužiti za zanemarivanje i napuštanje.

Nedavno odbačena, dugo zanemarivana

– Buba je u dobroj fizičkoj kondiciji, što znači da nije dugo na cesti. No, prema raširenosti šuge sigurno je da o njezinom zdravlju nitko nije vodio brigu jedno dulje vrijeme, možda čak i godinu dana. I sigurno je da je taj netko dopustio da se tako bolesna i pari – ističe G. Lacko.

Možda je imala i više štenadi, no u šumi su pronađena samo dva.

– Buba je predivna i mila kujica, ima oko tri godine. Podsjeća nas na Doru, koja je isto bila jako loše kad su je doveli. Doru smo tek udomili, a već je stigla Buba. I nikad kraja. Sve češće ljudi napuštaju bolesne pse i štenad, a sve više je i pasa koji nisu čipirani. Trenutno se brinemo za 400 pasa, ali ipak uspijemo i graditi nove bokseve i uređivati stare – ističe voditeljica skloništa.

Buba je sada na sigurnom, u toploj prostoriji, izolirana od ostalih pasa.

I ona i preživjelo štene dobili su potrebnu terapiju, vitamine i bolju hranu.

Oporavak će, sigurna je voditeljica, biti dugotrajan i skup. Zato mole sve koji mogu da im pomognu uplatom na žiroračun udruge HR 8723600001101737026, uz naznaka za Bubu.

A ako je netko prepozna, može im se javiti na 091/44-30-004.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije