Ovogodišnja 10. Škola mladih filatelista Trakošćan bit će međunarodnog karaktera

U Županijskoj palači predstavljen je program jubilarne X. Škole mladih filatelista naziva ‘Trakošćan 2015’, koja će održati od 9. do 11. listopada u Trakošćanu.

U ovom trodnevnom programu mladi filatelisti s područja Varaždinske, ali i drugih županija imat će priliku predstaviti svoje radove, ali i naučiti još mnogo od stručnjaka.

Iznimnu važnost i značaj ovog događaja, kako za sam kraj i općinu Bednju tako i za Varaždinsku županiju, predstavio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

– Varaždinska županija već dugi niz godina podupire ovu manifestaciju koja nam je veoma bitna, prvenstveno zbog dva važna razloga. Kroz filateliju mladi uče o povijesti, jeziku, baštini i identitetu svojeg kraja, a s druge je strane bitno što se ova škola održava u jednoj našoj općini Bednji, koja je nažalost, također suočena s odlaskom velikog broja mladih, pa je stoga izuzetno važno da im se upravo kroz ovakve sadržaje pruži mogućnost edukacije i sudjelovanja – naglasio je zamjenik župana Kišić.

Predsjednik Kluba mladih filatelista iz Trakošćana, Dino Murić, predstavio je ovogodišnji program, koji dobiva i međunarodni karakter.

Naime, osim naših sudionika, sudjelovat će i filatelisti iz susjednih zemalja – iz Slovenije, Slovačke i Mađarske.

Osim samih radionica, u sklopu X. Škole održat će se i mnogo zanimljivih sadržaja.

Tako će u petak, 9. listopada u 17 sati biti svečano otvorenje Nacionalne filatelističke izložbe mladih s međunarodnim sudjelovanjem, dok će se drugi dan održati škola mladih filatelista, ove godine u četiri dobne skupine – predškolski uzrast, početnici, napredni i eksperti.

Osim radionica, održat će se i zabavni programi – Vilinska bajka, roštiljada, glazbeni program, kestenijada te još mnoštvo zanimljivih događaja.

Nedjelja je rezervirana za širu javnost i sve zainteresirane te razgledavanje izložbe.

– Škola filatelije iz godine u godine je sve veći ambasador turizma Varaždinske županije, stoga zahvaljujemo na pomoći Županiji, Općini Bednja i ostalim sponzorima bez kojih bi ova manifestacija bila teško izvediva – istaknuo je predsjednik Kluba Dino Murić.

Spomenuta škola velika je promocija i samog Trakošćana, ali i općine Bednje upravo zato jer je zamijećen i znatan porast turista u vrijeme njena održavanja, što je svakako pozitivno, istaknuto je na predstavljanju programa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije