Šesta osnovna škola: Iz igrališta raste korov, no sanacija zasad nije izgledna

Rukometno odnosno malonogometno igralište u dvorištu varaždinske Šeste osnovne škole u iznimno je lošem stanju, požalili su nam se roditelji učenika koji tamo pohađaju nastavu.

Na tome je mjestu nedavno napravljen biciklistički poligon, čime je igralište bitno skraćeno, ali to nije jedini problem.

Asfalt ‘stvoren’ za oderati dlanove ili uništiti odjeću

– Asfalt kao da ima bodlje, tko ovdje padne odmah si odere dlanove ili uništi odjeću. A i lopta se čudno ponaša na ovom terenu – rekli su nam učenici, 12-godišnjaci, koje smo zatekli na nastavi tjelesnog odgoja, pokazujući na nekoliko mjesta kako korov probija kroz rupe u asfaltu.

Na taj problem ukazao je također na prošloj sjednici Gradskog vijeća Krunoslav Burek iz Hrasta. Upitao je gradonačelnika u kojoj fazi je projekt nadogradnje Šeste osnovne škole te pozvao gradsku upravu neka se barem sanira asfaltni sloj na igralištu.

– Pogledat ćemo kakva je situacija, no ne znam je li isplativo sada ‘krpati’ igralište kada se je u planu njegovo izmještanje kada će se graditi nova sportska dvorana – odgovorio je gradonačelnik Goran Habuš.

U prvoj fazi u školu će se uložiti 2,2 milijuna kuna

Objasnio je da će 2,2 milijuna kuna neiskorištenih kreditnih sredstava biti iskorišteno za rekonstrukciju krovišta i kuhinje te izgradnju još nekoliko učionica.

– To je prva faza ulaganja u Šestu osnovnu školu, i to su zahvati koje ćemo provesti na inicijativu ravnatelja. Sjetite se da Gradsko vijeće nije prihvatilo model javno-privatnog partnerstva, stoga smo tražili druge modele. Ne može se taj zahvat financirati ni europskim novcima, tako da moramo vlastitim sredstvima, odnosno kreditom – iznio je Habuš, dodavši da bi ta prva faza radova trebala krenuti iduće godine, dok je tek u sljedećoj fazi, terminski nedefiniranoj, na redu izgradnja nove sportske dvorane.

Sa 753 učenika najbrojnija škola u gradu

Ravnatelj škole Mario Stančić izvijestio nas je da je građevinska dozvola pred izdavanjem.

– Mi smo gradskoj upravi iznijeli svoje potrebe i oni su te potrebe uvažili. Treba napomenuti da smo mi škola s najviše učenika u gradu, ove godine imamo ih 753, i zaista imamo potrebu za sanacijom krovišta, imamo potrebu za još učionica, kuhinjom, isto kao i za novom sportskom dvoranom i vanjskim borilištima. No o dinamici radova odlučuje Grad. Ono što znam je da izgradnja dvorane dolazi na red tek u drugoj fazi ulaganja u našu školu – kaže Stančić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije