Prošćenje u Remetincu: Bogat program uz folklor, sajam i svetu misu

Bliži se Čiselsko proščenje, a ove će nedjelje, 27. rujna, održat će se Vinska cesta Kališće-Cicelj u organizaciji KUD-a Remetinec i Udruge Pinta s prezentacijom vina i ostalih specijaliteta remetinečkog kraja.

Nakon toga slijedi dvodnevni program od subote 3. listopada do nedjelje 4. listopada, koji je ispunjen vjerskim, kulturnim i zabavnim sadržajima.

Pod šatorom u blizini same crkve te će dvije večeri nastupiti poznati izvođači i održati se XVI. Smotra folklora Remetinec 2015.

U nedjelju, 4. listopada će se održati 5. Remečki sejem, sajam tradicijskih proizvoda na kojem će izlagači izlagati tradicijska jela, suvenire, rukotvorine i druge proizvode.

Održat će se i svečana koncelebrirana Sv. Misa u crkvi Kraljice Sv. Krunice, a tijekom jutra nastupiti će i domaći tamburaši i gosti na mjesnom trgu uz kuhane i pečene kestene, mošt, rakiju i gibanice.

Poslijepodne sate pod šatorom možete provesti uz dječju smotru folklora nakon kojeg slijedi nastup glazbenog sastava Ansambl Sinovi Zagorja, dok u 21 sat počinje bogata tombola sa vrijednim nagradama.

Program se odvija pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa i Kulturno umjetničkog društva Remetinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije