Hutinski: Ove osobe radit će lijep i human posao za cijelo društvo

U Gradskoj vijećnici potpisan je ugovor ‘Javni radovi 2015’ kojim su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Varaždin zaključili suradnju i financiranje zaposlenja trinaest nezaposlenih osoba, a rad će biti u potpunosti humanitarne naravi.

Potpisivanje ugovora dogodilo se u Gradskoj vijećnici, 9.srpnja u 10 sati.

– Cilj ovog ugovora prije svega je smanjenje nezaposlenosti i uključivanje na tržište rada osoba koje dugo vrijeme nisu bile u aktivnom radnom odnosu, dakle bile su na burzi – kazala je Jasenka Hutinski, pročelnica HZZ-a, podružnice Varaždin.

Nadodala je kako je važno da zaposleni ponovno steknu motivaciju kako bi nakon isteka ove vrste zaposlenja bili u boljoj poziciji za traženje novog posla.

Humanitaran rad

Odabrane osobe zaposlene su 15. lipnja, a zaposlenje će trajati do 14. studenog.

– Moramo istaknuti kako se ove godine radi o potpuno humanitarnom radu kako, za razliku od prošlih godina, ne bi došlo do sukoba s gospodarskim sektorom koji se našao u tržišno nepovoljnoj situaciji – objasnila je Hutinski.

Od trinaest zaposlenih osoba, tri su osobe s invalidskim oštećenjima.

Ove godine Grad i HZZ će ukupno izdvojiti 455 tisuća kuna za plaće zaposlenima.

– Svi zaposleni kroz ovaj projekt dobivati će plaću od 3553 kune – dodala je pročelnica Hutinski.

Humanitarni rad vršit će se u Društvu distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Humanitarna udruga ‘Bedem ljubavi Varaždin’, Udruga slijepih Varaždinske županije i Društvo multiple skleroze Varaždinske županije.

– Bitno je da će ove osobe raditi lijep i human posao od koji će koristiti cijelom društvu – završila je izlaganje Hutinski.

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš izrazio je zadovoljstvo što ovaj program ide već sedmu godinu zaredom.

– Prije se obavljao komunalan rad, dok je sad riječ samo o humanitarnom radu, a posebno nas veseli što će ti ljudi moći imati sredstva za normalnu egzistenciju – istaknuo je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije