Slovenski učenici na nastavi u Višnjici

Osnovna škola Izidora Poljaka u Višnjici ugostila je devet učenika Osnovne škole Tišina iz Slovenije, koji su za svoj izborni predmet izabrali učenje hrvatskog jezika, piše portal Lepoglava.Net.

Učenici iz slovenske škole, sa svojim su učiteljem Jankom Duričem, pratili jedan nastavni sat na hrvatskom jeziku te tako nadogradili svoje znanje našeg jezika.

Uz školu u Višnjici, boravili su i u područnoj školi u Cvetlinu gdje su također sudjelovali na nastavi prateći je na hrvatskom jeziku.

Dolazak slovenskih učenika u škole u Višnjici i Cvetlinu organizirano je zahvaljujući suradnji KUD-a Cvetlinski zvon iz Cvetlina s KUD-om Vinski bratje iz Gederovca u općini Tišina.

Inače, OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice jedna je od škola u Varaždinskoj županiji u kojoj učenici uče slovenski jezik.

Riječ je o izvannastavnoj aktivnosti koja se od prosinca 2012. godine u okviru projekta učenja slovenskog jezika, uz pomoć Varaždinske županije i Ministarstva za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Republike Slovenije, osim u višnjičkoj provodi u još deset osnovnih škola Varaždinske županije.

Posjet slovenskih učenika višnjičkoj i cvetlinskoj školi potvrda je i da slovenski učenici, kao što njihovi vršnjaci iz Hrvatske uče slovenski, uče hrvatski jezik, izvještava Lepoglava.Net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije