Na Korzu po drugi puta održan Međunarodni folklorni festival

>> Na Korzu po drugi puta održan Međunarodni folklorni festival

Na varaždinskom Korzu ove subote, 9.svibnja, održan je 2. međunarodni Folklorni festival “KUD HŽ i prijatelji” u organizaciji varaždinskog KUD-a Hrvatskih željeznica.

Bio je to folklorni spektakl koji je okupio 300-tinjak sudionika iz Hrvatske, točnije Osijeka i Varaždina te susjednih zemalja – Mađarske, BiH, Slovenije i drugih.

Prije samog početka festivala za sudionike, organizatore i goste priređen je prijem u Gradskoj vijećnici.

Program je započeo oko 10 sati mimohodom ispred Gradske vijećnice kroz užu jezgru grada, gdje su se sva folklorna društva predstavila kratkim isječcima svojih koreografija na Stančićevom trgu.

Zatim su svoje koreografije u cijelosti pokazali na Korzu gdje je bila smještena glavna pozornica.

Sunčano i toplo prijepodne izmamilo je brojne građane da prošeću gradom, a usput su uživali u bogatom folkloraškom programu.

Cilj manifestacije bio je predstaviti običaje, druženja i djelovanja na kulturnom i društvenom području te pokazati narodne običaje susjednih zemalja.

Domaćin, Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica Varaždin utemeljeno je još davne 1931. godine. Tijekom dugogodišnjeg rada, sekcije KUD-a Hrvatskih željeznica nastupale su na brojnim gostovanjima u Hrvatskoj,diljem Europe ali i šire.

Osvojili su niz priznanja i nagrada, a danas društvo djeluje kroz folklorno tamburašku sekciju, puhački orkestar i zagonetačko društvo Vazak te broji otprilike 130 članova.

Kako je to izgledalo danas pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije