Kod Pete osnovne nužni uspornici, zasad napravljen tek elaborat

Sigurnost djece veoma je bitna, stoga se radi na projektu postavljanja uspornika u Kurelčevoj ulici, u blizini varaždinske V. Osnovne škole.

Problem prebrze vožnje i često nezaustavljanje automobila, iako je postavljena zebra i treptajući semafor, prepoznati su te se radi na njihovom rješavanju.

Naime, na inicijativu škole, planira se postavljanje uspornika kako bi djeca sigurnije mogla prelaziti cestu na putu od škole do kuće te se zaustavilo ‘divljanje’ vozača po cesti.

– Ne daj Bože da netko nastrada. Uspornici su potrebni kako bi se spriječile eventualne veće i neželjene posljedice, stradavanje djece – rekao je ravnatelj V. osnovne škole Mario Šipek.

Iz Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada pojasnili su kako je Policijska uprava varaždinska njima proslijedila zamolbu škole, koja se odnosi na potrebno rješavanje problema – smirivanja prometa u zoni škole.

Kako na tom području ima nekoliko obiteljskih kuća, potrebno je bilo prikupiti i suglasnost stanara.

– Proslijeđeni su nam i potpisi dijela stanara, koji su se bez prevelikih problema sami organizirali. U tijeku je prikupljanje potpisa još nekih stanara, ali tu neće biti problema – stoji u odgovoru iz Upravnog odjela.

U međuvremenu su predstavnici MUP-a i nadležnog Odjela izvršili obilazak lokacije.

Nakon što potpisi budu dostavljeni Upravnom odjelu, proslijedit će se 6. mjesnom odboru Banfica radi dobivanja mišljenja.

– Elaborat za navedeno prometno rješenje je izrađen te je u postupku dobivanja suglasnosti Ministarstva unutarnjih poslova sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – piše u upitu te dodaju kako se navedena problematika rješava.

Dok se problematika rješava djeca će i dalje morati s povećanim oprezom prelaziti zebru, a ostali se nadati da do veće tragedije neće doći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije