I u Varaždinu se slavi Svjetski dan orijentalnog plesa

Varaždin će i ove godine, u subotu 9. svibnja, obilježiti Svjetski dan orijentalnog plesa, čime će se pridružiti mnogim gradovima u svim dijelovima svijeta. Od 2007. godine svake druge subote u svibnju obilježava se taj dan.

Cilj obilježavanja je upoznati javnost s činjenicom da je orijentalni ples istovremeno umjetnička forma, kulturni događaj, sport, društvena i obiteljska zabava, a pobornici te vrste plesa taj dan koriste kao priliku da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

S tim će ciljevima Svjetski dan orijentalnog plesa obilježiti varaždinska udruga za ples i kreativnost Izis i to cjelodnevnim programom koji će se održavati u Plesnom studiju udruge u Trstenjakovoj ulici, Muzeju anđela u Kranjčevićevoj ulici te u Kinu Galerija u Gajevoj.

U sklopu obilježavanja bit će održana besplatna radionica orijentalnog plesa, prezentacije nakita, kostimografije i stilizacije specifičnih za orijentalni ples te večernji plesni program u sklopu kojeg će se predstaviti članice Udruge Izis i njihove gošće.

U humanitarnom dijelu programa bit će pak održan “Humanitarni buvljak” u suradnji s Udrugom ‘Dimla’, u sklopu kojeg ćete moći zamijeniti hranu za pse i mačke za zanimljive komade odjeće i obuće. Također će biti moguće po simboličnim cijenama kupiti i prigodne “Belly dance” ukrase.

Prikupljen novac i hrana biti će donirani Spasu, udruzi koja se brine o napuštenim životinjama.

Želja Izisa je ovim programom srušiti predrasude o orijentalnom plesu te pokazati da je riječ o izuzetnoj umjetničkoj formi i zabavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije