FOTO Zamamne orijentalne plesačice osvojile publiku

Svake druge subote u svibnju obilježava se Svjetski dan orijentalnog plesa. Ova se tradicija njeguje od 2007. godine, a ciljevi Svjetskog dana orijentalnog plesa su upoznati široke mase s činjenicom da je orijentalni ples suvremena umjetnička forma i promovirati humanitarni duh pomaganjem potrebitima.

Vođene tim inspirativnim konceptom, ali i željom da obilježe rođendan Muzeja anđela, plesačice varaždinske Udruge za ples i kreativnost Izis, osmislile su odličan plesni program, koji je danas, 14. svibnja, predstavljen prisutnima u kinu Galerija.

> FOTO Muzej anđela slavi peti rođendan: ‘Njihov govor razumiju svi ljudi svijeta’

Udruga Izis, koja ovaj događaj organizira treću godinu zaredom, ugostila je i dvije plesne skupine – Orinetart i Walde.

Prisutni su mogli uživati u raskoši ručno rađenih kostima, prilagođenih glazbi koja varira od electro swinga, gypsy, dub stepa, do hip – hopa te plesnim pokretima čija je osnova moderna varijanta orijentalnog plesa, uz dodatak drugih plesnih stilova.

Predsjednica Udruge Izis, Lidija Jambriško, istaknula je kako je poanta orijentalnog plesa dati ženama priliku da pokažu kako su sve iste, ali različite. Šarolikost i nediskriminacija prema ženama, odlike su orijentalnog plesa. Dodala je i kako puno truda potrebno kako bi se uvježbale koreografije.

U kinu Galerija su se tako izmijenjivale plesne grupe koje su na nesvakidašnji način upotpunile zanimljiv plesni program.

Humanitarna komponenta ovog događaja bila je usmjerena udruzi koja pomaže napuštenim i ostavljenim ljubimcima s varaždinskog i šireg područja, Udruzi Spas. Posjetitelji su donacijama mogli pomoći radu Udruge Spas, a zauzvrat su dobili razne podsjetnike na dobro djelo – magnetiće i slično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije