ŠOK U ČAKOVCU Grobari iskopali krivi grob pa pokojnika vratili u mrtvačnicu

‘Fčara sam bil na sprevodu po dežđu. Grobari su krivoga groba skopali i onda su mrtvoga ne spustili, neg vrnuli v kapuru. Denes bu još janput sprevod…’.

Bez korekture i lekture objavljujemo izvornu pritužbu jednog našeg građanina koju smo dobili u našu redakciju tijekom subote. Iz razumljivih razloga podatke čovjeka koji je bio na pogrebu nećemo iznositi, no sasvim je dovoljna i ova informacija i da se upitamo da li je to moguće, da li se to može dogoditi tu kraj nas i uz nas, piše eMedjimurje.

Nećemo i ne želimo ulaziti u osjećaje ožalošćenih, odnosno osjećaje onih koji su bili vezani uz pokojnika, pitamo se samo što su ožalošćeni, odnosno oni treći mogli reći? Mogli su reći, što u trenucima tuge i žalosti zvuči smiješno: Sutra ćemo ponovno na sprovod!?

Kontaktirajući gospodina, koji nam je ostavio kontakt adresu, isti nije želio ništa više komentirati već je dodao kako je u toj tzv. ‘prijavi’ rekao sve. Doznali smo da se je to dogodilo na čakovečkom groblju, posljednjem počivalištu koje nema većih mrlja, već naprotiv, u petak popodne i nije nas zanimalo koja je ožalošćena obitelj u pitanju jer bilo da je tko, to se nije smjelo dogoditi upravo zbog spomenute uzornosti.

Nije nam jasno kako se je takav propust mogao dogoditi, kako su odgovorni za kopanje grobne jame mogli tako kardinalno pogriješiti? Zanimale su nas riječi objašnjenja, a potom i isprike.

Upravo glede toga kontaktirali smo čakovečki GP Čakom gdje su nam potvrdili istinitost ove informacije.

– Potvrđujemo priču Vašeg čitatelja da je došlo do opisanog događaja dana 15.12.2017. godine prilikom pogrebnog ceremonijala. S obitelji pokojnika je dogovoreno kako da se s obzirom na okolnosti isti izvede.

Nesumnjiva pogreška priznata je uz ispriku obitelji. Obitelji pokojnika, koja moli za diskreciju, ponuđeno je obeštećenje. Spram odgovornih radnika za nastali neugodni događaj, poduzet će se koraci sukladno aktima GKP ČAKOM d.o.o. – stoji u odgovoru kojeg je eMedjimurju poslala Snježana Tkalčec Avirović, direktorica ove čakovečke tvrtke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije