SAT ZA PLANET ZEMLJU Globalnoj akciji će se 24. ožujka priključiti i Varaždin!

U subotu, 24. ožujka, s početkom u 20.30 sati na Starom gradu u Varaždinu biti će i ove godine obilježen Sat za planet Zemlju. Tim povodom ugasit će se javna rasvjeta na jednoj od najpoznatijih znamenitosti grada u trajanju od sat vremena.

Varaždin je jedan od mnogobrojnih gradova koji će sudjelovati u najvećoj globalnoj akciji na svijetu i na taj način poslati poruku o svjesnosti štetnosti klimatskih promjena te skrenuti pozornost na važnost brige o našem planetu. U isto vrijeme ugasit će se svjetla u metropolama i gradovima diljem svijeta kao upozorenje na važnost vođenja brige o resursima koje trošimo.

Udruga za zaštitu i unapređenje okoliša ‘Franjo Koščec’ i Grad Varaždin zaduženi su za realizaciju navedene manifestacije. Glavna poruka ovogodišnjeg ‘Sata za planet Zemlju’ jest ‘connect2Earth’ (povežite se sa Zemljom).

– Pozivamo građane da se u što većem broju pridruže ovoj najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji te uživaju u interaktivnoj šetnji bedemom Starog grada pod svijetlima zvijezda uz zanimljive priče o rijeci Dravi. Okupljene će u ime Grada pozdraviti zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica te predsjednica Udruge Franjo Koščec Vesna Petanjek – stoji u najavi događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije