Radost Božića na znakovnom jeziku: Tradicionalna priredba bit će 20. prosinca

Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije i ove godine organizira tradicionalnu božićnu priredbu. Prireba pod nazivom ‘Radost Božića na znakovnom jeziku’ održat će se u srijedu, 20. prosinca, s početkom u 19 sati, u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije.

Radi se o kulturnoj, edukativnoj i zabavnoj manifestaciji koja prije svega ima za cilj promociju hrvatskoga znakovnog jezika i kulture gluhoslijepih i gluhih osoba u svrhu postizanja inkluzije gluhoslijepih i gluhih osoba u naše društvo.

Božićna priredba je specifična po tome što se radi o jedinstvenoj manifestaciji u kojoj jednako mogu uživati gluhoslijepe, gluhe i čujuće osobe.

Na božićnoj priredbi će i ove godine tradicionalno sudjelovati polaznici Tečaja hrvatskoga znakovnog jezika u Varaždinu i studenti Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, a pridružit će im se gluhoslijepe osobe i volonteri iz Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije.

Novost na ovogodišnjoj božićnoj priredbi je i sudjelovanje djece iz tri gradska vrtića, koja su uključena u projekt ‘Mala škola znakovnog jezika’.

Projektom ‘Mala škola znakovnog jezika’, financiranim od strane Grada Varaždina, Udruga je kroz radionice za djecu vrtićke dobi u tri gradska vrtića – DV Bajka, DV Varaždin – Trakošćanska, DV Dječji svijet – promovirala inkluziju gluhoslijepih i gluhih osoba.

Program se provodio od listopada do prosinca 2017. godine, a djeca su kroz igru i pojednostavljeni način učenja, usvojila osnovna komunikacijska znanja hrvatskog znakovnog jezika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije