ZA PESEKE Udruzi Spas uručena vrijedna donacija DM-a u iznosu od 16 tisuća kuna!

Varaždinska Udruga Spas, koja brine o napuštenim psima, primila je danas, 4. prosinca, vrijednu donaciju DM-a u iznosu od 16 tisuća kuna!

Prilikom otvorenja preuređene DM poslovnice 8. studenog u Lumini centru, provela se humanitarna akcija, a sav prikupljen iznos doniran je za napuštene pse. Tog je dana glumica Hana Hegedušić preuzela ulogu ‘humanitarne blagajnice’.

– Hvalevrijedna je to akcija, a u dva sata trajanja prikupljeno je 16 tisuća kuna! Uistinu smo zahvalni DM-u, Hani, ali i svim kupcima koji su u redu čekali znajući da će iznos kupnje biti doniran – istaknula je Gordana Lacko iz Udruge Spas, dodavši da će iznos biti namijenjen kupnji hrane i za veterinarske troškove.

Trenutno u Spasu boravi 390 napuštenih pasa, a zima je dio godine kad se suočavaju s brojnim problemima.

– Uvjeti za pse su u zimskim mjesecima lošiji – pasa ima sve više, a broj udomljavanja je u padu. Obzirom da smo ostali bez dobavljača od kojeg smo kupovali hranu namijenjenu za kuhanje, psi više nemaju topli obrok, već samo suhu hranu. Dnevno nam je potrebno 250 kilograma ‘suhe’ hrane, za što izdvajamo 1200 kuna svaki dan – kazala je Lacko.

Osim hrane, udruzi su potrebne deke, ručnici, popluni, jastučići, ali i drva za ogrjev, ugljen, slama.

– Dojave o štencima primamo na dnevnoj bazi, dolaze u lošem stanju, tako da se borimo za svaki život. Molimo sve koji mogu, da nam pomognu, a ako i ne mogu donaciju transportirati do nas, mogu nazvati broj 098 9830 987 i mi ćemo doći po to.

Dijana Košić, područni menadžer DM-a za sjeverozapadnu Hrvatsku istaknula je zadovoljstvo sudjelovanjem u akciji.

– Vjerujemo kako će ova donacija pomoći volonterima udruge da lakše nastave s brigom o životinjama s područja cijele Varaždinske županije. Ovom prilikom želim zahvaliti glumici Kerekesh teatra i varaždinskog HNK Hani Hegedušić, koja nam je pomogla prikupiti sredstva svojim radom na blagajni. U ime DM-a zahvaljujem i prvim kupcima koji su svojom kupovinom podržali ovu akciju – kazala je.

– Iako sam ‘upala’ u zadnji čas, kao zamjena za Jana Kerekeša, prezadovoljna sam prikupljenim iznosom. Ljudi u današnje vrijeme često nehumano postupaju prema životinjama, a to me uvijek potrese. Podupirem takve akcije, tako da nije bio nikakav problem. Bilo je veselo, žurila sam prikupiti što veći iznos na blagajni – rekla je Hana Hegedušić koja je i sama udomila psa iz Spasa.

– Svaki put kad mogu, rado ću pomoći! – zaključila je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije