SUFINANCIRANJE Za obnovu dječjih vrtića Grad Varaždin dobiva 1,25 milijuna

Iz Grada Varaždina izvijestili su kako su se počele ostvarivati velike uštede u gradskom proračunu zahvaljujući sve izdašnijim sredstvima kojima država sufinancira sudjelovanje u EU-projektima.

– Nakon što je jučer objavljeno da će s 853 tisuće kuna Fond za sufinanciranje EU-projekata na regionalnoj i lokalnoj razini sufinancirati projekt PONOS namijenjen pomoćnicima u nastavi, danas stiže još bolja vijest. Naime, Fond će također sufinancirati udio Grada Varaždina u projektu energetske obnove tri dječja vrtića i to objekata u Trakošćanskoj, Kozarčevoj i Dravskoj ulici – stoji u vijesti iz Grada Varaždina.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je Gradu Varaždinu dodijelilo bespovratnih 486.970,39 kuna za vrtić u Trakošćanskoj, 407.649,02 za vrtić u Dravskoj i 358.910,62 kuna za vrtić u Kozarčevoj. Ukupno iz Fonda stiže milijun i 253 tisuće kuna.

– To je 60 posto od sredstava koje je korisnik, Grad Varaždin, kao korisnih bespovratnih sredstava europskih fondova morao osigurati iz vlastitih izvora. Toliko će zapravo ostati više u gradskom proračunu za druge namjene – poručili su iz Grada Varaždina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije