Grad Varaždin nema financijska sredstva za čuvare parkirališta za bicikle

Na 4. sjednici Gradskog Vijeća Grada Varaždina vijćenik Bruno Ister, iz redova SDP-a, predložio je da bi se problemi krađa bicikala na području Varaždina mogli riješiti uvođenjem čuvanih parkirališta na nekoliko mjesta u gradu.

Gradonačelnik Ivan Čehok složio se s idejom te je kazao kako je to dobra inicijativa te je i sam dao neka moguća rješenja.

> ČUVANA PARKIRALIŠTA ‘Nedopustivo je da se naši ljudi boje kupiti novi bicikl’

No izgleda kako Grad Varaždin ipak neće u ostvarivanje takvih projekata, a razlog je financijske naravi.

– Grad u ovom trenutku nema raspoloživih sredstava za osiguranje zaštitara koji bi čuvali parkirališta za bicikle – stoji u službenom odgovoru gradonačelnika na pitanje Brune Istera.

Nije isključena mogućnost čuvanih parkirališta za bicikle u privatnom vlasništvu, a, ističu iz Grada Varaždina, takve inicijative u Varaždinu već postoje.

Dok izgradnja čuvanih parkirališta za bicikle visi u zraku, iz Grada ukazuju kako je videonadzor javnih površina uveden radi prevencije kriminaliteta, pa tako i krađa bicikala.

Tako je postavljeno devet kamera na osam lokacija, a dvije, na Trgu slobode i u Ulici Alojza Stepinca, postavljene su baš u svrhu nadzora stalaka za bicikle.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije