Profesorica Gospodarske škole Biserka Zajec sudjelovala na seminaru u Poljskoj

Nastavnica Gospodarske škole Varaždin, prof. Biserka Zajec sudjelovala je na kontaktnom seminaru ‘Poduzetništvo u eTwinning projektima’ održanom u Krakowu, u periodu od 5. do 8. listopada.

Na seminaru, koji je organizirala poljska nacionalne služba za podršku u eTwinningu, sudjelovalo je ukupno 67 sudionika iz 11 europskih zemalja. Osim nastavnice iz Gospodarske škole Varaždin, na seminaru su sudjelovala i 4 nastavnika iz različitih srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske (Split, Osijek, Opuzen i Rijeka).

Svrha seminara bila je poticanje sudionika na korištenje portala eTwinning za komunikaciju i suradnju u eTwinning projektima. Tijekom predavanja i radionica sudionici aktivnosti imali su se prilike detaljno upoznati s mogućnostima eTwinning platforme.

Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. Na radionicama profesionalnog usavršavanja sudionici su mogli razviti svoje vještine korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi i provedbi projekta. Veliki dio vremena bio je posvećen pronalasku partnera i zajedničkom dogovaranju novih projekata.

Tijekom boravka na seminaru prof. Zajec ostvarila je partnerske odnose s profesorima srednjih strukovnih škola iz Poljske i Francuske, te je dogovorila novi eTwinning projekt pod nazivom ‘Visit and Taste’, koji će krenuti u realizaciju od studenog i trajat će do svibnja ove školske godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije