FOTO Odlazi pijesak s Kapucinskog i kreću pripreme za najveću atrakciju Špancira

U tijeku je odvoz pijeska s Kapucinskog trga koji je u sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinu tamo bio više od mjesec dana te uveseljavao brojne posjetitelje.

Program te manifestacije završio je proteklog vikenda, kako bi sve na vrijeme bilo spremno za dolazak najveće atrakcije ovogodišnjeg Špancirfesta. Naime, na Kapucinskom trgu će od 18. do 27. kolovoza biti postavljena jedna od vizualno najatraktivnijih instalacija Architects of Air – Luminaria.

Luminaria su monumentalna, zračna zdanja, pravi mali gradovi, osmišljena da kreiraju inspirativna, smirujuća i nesvakidašnja iskustva istraživanja svjetla, prostora i boja uz poseban doživljaj izmijenjenih, filtriranih i naglašenih senzoričkih podražaja.

Instalacija je geometrijski osmišljena kao svojevrsni labirinit s 12 manjih oko jedne velike središnje kupole, ukupne površine više od 1.000 četvornih metara.

Za uranjanje u svijet Luminarie naplaćivat će se ulaznice po cijeni od 15 kuna po osobi pri čemu djeca do 14 godina, u pratnji odraslih, imaju besplatan ulaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije