Radovi od 1.7 milijuna na cesti koja spaja Veliki i Mali Bukovec u završnoj fazi

U nazočnosti načelnika Općine Veliki Bukovec Zvonka Hlebara te ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, župan Varaždinske županije Predrag Štromar obišao je radove na dionici županijske ceste 2076 koja spaja Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Vrijednost samih radova iznosi 1.7 milijuna kuna, a radove u potpunosti financira Županijska uprava za ceste. Zadovoljstvo radovima iznio je župan Štromar naglaseći važnost ulaganja u prometnu komunalnu infrastrukturu.

– Svim općinama i gradovima posvećujemo jednaku pažnju, pazimo na ravnomjeran razvoj cijele Varaždinske županije. Drago mi je da smo danas u Bukovcu gdje se radovi odvijaju prema zadanim rokovima. Ponosan sam što smo napokon spojili istok županije sa ostatkom. Naime, Općine Veliki i Mali Bukovec su zbog lošeg stanja ceste bile gotovo izolirane. Postojala je velika opasnost od nezgoda, te je ovim uređenjem to smanjeno na minimum – rekao je župan Štromar.

I ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je zadovoljan uređenjem ove prometnice.

– Radi se o završnoj fazi radova na 7 kilometara dugoj dionici između Slokovca i Malog Bukovca. Ta je cesta bila široka samo 5 metara. Zadnjih smo nekoliko godina radili na proširenju, pa nakon toga asfaltiranje proširenja, dok se u ovoj završnoj fazi radi kompletno asfaltiranje u dva sloja- istaknuo je ravnatelj Osonjački.

Naglasimo kako je ove godine u planu i asfaltiranje prometnica na području Malog i Velikog Bukovca, dok je za sljedeću godinu u planu kružni tok.

Mi smo ruralno područje županije i ova cesta nam je od izuzetno velike važnosti, pogotovo zato što tu prolazi veliki broj teretnih vozila – kazao je načelnik Općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar te napomenuo kako je promet na ovim dionicama izrazito gust, te je za sigurnost prometa proširenje ove ceste bilo nužno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije