Volonteri AIESEC-a bojali pisanice s djecom iz Udruge ‘Ludbreško sunce’

Udruga ‘Ludbreško sunce’ djeluje s ciljem podizanja kvalitete života osoba s poteškoćama u razvoju te je ove godine organizirala radionice za svoje članove povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa.

Kako bi djeci s poteškoćama uljepšali dan i pomogli izrađivati pisanice, volonteri iz AIESEC Varaždin su se pridružili ovom događaju. S obzirom da je grad Ludbreg dugoročni partner koji pomaže AIESEC-u realizirati projekte, volonteri ove organizacije, na ovaj način su željeli doprinijeti gradu.

Upravo zbog partnerstva je organizirana radionica kojom se željelo pomoći djeci, ali i u budućnosti se planira radionica sličnog tipa. Volonteri koji su se priključili ovoj radionici i proveli dan u udruzi stekli su pozitivna iskustva.

– Uživala sam radeći s tim malim divnim stvorenjima. Svi su jako otvoreni i puni ljubavi prema svima i svemu. Oni se unatoč svim svojim poteškoćama, koje mi ne možemo ni zamisliti, i dalje smiju i vesele apsolutno svemu. Takvu pozitivnost bi svi trebali doživjeti jer sam se ja iz te udruge vratila sa srcem prepunim ljubavi – rekla je Irena.

– Prvi put sam radila s djecom s posebnim potrebama. Osim sto je to bilo predivno iskustvo, njihova radost i dobrota su me ispunili pozitivnom energijom. Brzo su nas osvojila njihova neiskvarena srca i rado bih ponovila takva druženja – kaže Marijana.

– Očekivala sam ugodnu zajednicu, ali je ova nadmašila sva očekivanja. S djevojčicom sam pomagala u pisanju zadaće i shvatila koliko strpljenja je potrebno, ali mi, začuđujuće, nije bilo teško. Djeca su vrlo zahvalna na pažnji i voljna surađivati. Bio mi je prvi puta da volontiram na ovaj način, ali definitivno neće biti zadnji. Sretna sam zbog pruženog iskustva – rekla Aneta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije