Vijesti / Društvo

Projekt Stand4INFO na FOI-u: 'Prvi korak ka reformi obrazovanja informatičara'

Projekt Stand4INFO na FOI-u: 'Prvi korak ka reformi obrazovanja informatičara'

Na Fakultetu organizacije i informatike u utorak, 13. rujna, održana je završna konferencija projekta 'Stand4INFO - Razvoj visokoobrazovnih standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i studijskih programa na osnovama Hrvatskog kvalifikacijskogokvira u području informatike'.

Dekan FOI-ja prof.dr.sc. Neven Vrček istaknuo je važnost ovog projekta, ne samo za FOI već i za cjelokupni sustav obrazovanja informatičara 21. stoljeća. Napomenuo je kako ovaj projekt prvi korak ka reformi obrazovanja informatičara te da je važno da u tome sudjeluje i gospodarski sektor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt Stand4INFO financiran je iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. Nositelj projekta je Fakultet organizacije i informatike, a partneri na projektu su: Sveučilište u Zagrebu (Centar za unaprjeđenje nastavničkihkompetencija i Centar za savjetovanje i podršku studentima), Sveučilište u Rijeci (Odjel za informatiku), Tehničko veleučilište u Zagrebu, Hrvatski informatički zbor te tvrtke APIS IT d.o.o., Mobilisis d.o.o. i Evolva d.o.o.

Projekt je započeo u lipnju 2015. godine, a završava u rujnu ove godine.Vrijednost projekta je gotovo 800 000 kuna. Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti u skladu s ciljevima HKO-a, povećanje zapošljivosti studenata informacijskih i komunikacijskih znanosti i tehnologija, budućih sudionika tržišta rada te kontinuirano unaprjeđenje kompetencija nastavnika u skladu s načelima HKO-a.

Očekivani rezultati projekta su izrađeni prijedlozi standarda kvalifikacija i standarda zanimanja u području informatike, revidirani nastavni planovi i programi preddiplomskih i diplomskih studija informatike, uspostavljeno održivo partnerstvo i povezanost dionika, informiranje javnosti i dionika (nastavnika, studenata i poslodavaca) o važnosti uspostave HKO-a te nastavnici educirani o inovativnim metodama poučavanja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!