Dani ludbreške Svete nedjelje: Središnje misno slavlje predvodit će Vlado Košić

Velika manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje bliži se svome završetku. Uz bogat svjetovni sadržaj koji je proteklih dana naišao na interes gostiju, sljedeći dani bit će u znaku onih vjerskih.

Tako je na Svetu subotu, 3. rujna, planirano hodočašće brojnih župa iz cijele Hrvatske te vjernika iz Slovenije i Mađarske. Misna slavlja započinju već od 6 sati.

U 9 sati bit će u Zavjetnoj kapeli služena sveta misa na slovenskom i mađarskom jeziku, koju predvode preč. Ištvan Marton i mons. Franc Režonja.

U 10 i 30 sati kreće procesija od župne crkve prema Zavjetnoj kapeli i svečana hodočasnička misa koju predovdi msgr. Josip Mrzljak, varaždinski biskup te brojni svećenici.

U svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u nedjelju 4. rujna hodočastit će velik broj vjernika iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, najavljuju organizatori.

Središnja godišnja proslava Presvete Krvi na Svetu nedjelju okupljat će hodočasnike od ranih jutarnjih sati na razne pobožnosti, sakrament ispovijedi i svete mise.

Središnje hodočasničko misno slavlje u zavjetnoj kapeli predvodit će mons. Vlado Košić, sisački biskup, u zajedništvu s domaćinom Josipom Mrzljakom, varaždinskim biskupom, čuvarom svetišta mons. Josipom Đurkanom i drugim biskupima i svećenicima.

Misi će prethoditi svečana procesija s relikvijom Presvete Krvi od župne crkve Presvetog Trojstva od 10.15 sati.

Jutarnje mise u župnoj crkvi bit će u 6 i 7 sati. U crkvi i kod cinktora ispovijedat će se od 7 sati.

U 13 sati počinje euharistijsko klanjanje u zavjetnoj kapeli, a u 15 sati križni put i blagoslov hodočasnika na prostoru kod kapele, u 17 sati će biti pjevana zlatna krunica u župnoj crkvi, gdje u 19 sati slijede pjevane pohvale Krvi Kristovoj, litanije, večernja molitva, blagoslov te misa zahvalnica, stoji u najavi događanja za subotu i nedjelju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije