Učenici I. osnovne u posjetu Eskadronu: Ljubav prema konjima gaji se odmalena!

Konjički klub Eskadron, osnovan prije nekoliko mjeseci s ciljem popularizacije konjičkog sporta, započeo je provoditi zacrtane aktivnosti.

Tako su učenici 3. a razreda I. osnovne škole Varaždin, zajedno sa svojom učiteljicom, posjetili navedeni konjički klub, a cilj posjeta učenika bilo je poticanje zajedničkog druženja, edukacija i buđenje interesa za sportske aktivnosti i konjički sport djece školskog uzrasta u prirodi izvan školskog okruženja.

Posjet Konjičkom klubu, sudeći prema reakcijama učenika, pokazao se vrlo uspješnim, edukativnim i nadasve zabavnim. Učenici, podijeljeni u tri skupine po osmero učenika, krenuli su u obilazak i istraživanje jahaone i štale, a na kraju posjeta svaki se učenik okušao i u jahanju.

Djeca su iz prve ruke od predsjednika kluba, čula zanimljive priče o životu konja i njihovom timarenju. Domaćin im je pokazao svu opremu za konje, a potom su učenici učili pravilno pristupiti konju, kako timarati konja te su ih imali prilike maziti i hraniti.

Svi su uspješno savladali svoje prve ‘jahaće korake’, a članovi udruge jako su zadovoljni ovakvom suradnjom s osnovnoškolcima, s obzirom da je jedan od glavnih ciljeva osnivanja Konjičkog kluba, približiti konjički sport što većem broju ljudi, a ljubav prema konjima gaji se već od malih nogu.

– Predivan je to početak jedne lijepe priče, koja možda može iznjedriti i nekog budućeg osvajača medalja u konjičkom sportu -rekli su iz Eskadrona.

Školu jahanja u klubu trenutno pohađa troje djece hrvatskih branitelja te još dvije odrasle osobe. Klub trenutno ima samo jednog konja – kobilu La Bambu, ali je u planu nabavka još jednog konja, koji će se tijekom vremena osposobiti i pružiti mogućnost primanja novih polaznika u školu jahanja kluba Eskadron.

U Eskadronu ponovno održana zanimljiva edukacija

Ponukani odličnom suradnjom i posjetom učiteljice i osnovnoškolaca I. osnovne škole Varaždin, marljivi članovi Konjičkog kluba ‘Eskadron’ organizirali su ponovo druženje uz prezentaciju za svoje članove i sve druge prijatelje i ljubitelje konja i jahanja. Ovoga puta tema prezentacije bila je ‘Pravilno jahanje i trening konja’.

Naime, kako kažu predsjednik kluba Samir Ceglec i dr. vet. med. Darko Selanec, temeljna znanja i vještine u radu s konjima, su osnovne pretpostavke za sigurno, ugodno i učinkovito bavljenje konjima.

– Odaziv naših dragih konjičkih prijatelja ovoga puta bio je iznad svih očekivanja, tako da smo morali unositi dodatne klupe u učionicu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Optujskoj ulici te im ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu – kazao je predsjednik Samir Ceglec.

Kako je ovog puta društvo bilo dosta ‘šaroliko’, od aktivnih jahača natjecatelja do ljudi koji su tek započeli svoj ‘konjarski život’ te onih koji to tek žele, nakon prezentacije razvila se ‘živa’ rasprava.

Kako zdrava i pozitivna rasprava u pravilu iznjedri i dobar zaključak, ovaj puta zaključeno je da idući korak treba biti organizacija radionice u velebnoj jahaoni grada Varaždina.

Ceglec kaže da, osim što će to biti prilika da varaždinska jahaona otvori vrata vlasnicima i držaocima konja, jahačima i ljubiteljima, vrata će biti otvorena i građanima grada Varaždina i okolice koji će biti u prilici da neposredno vide kako se stvara ta 5000 godina stara ‘čarolija’ između konja i čovjeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije