U varaždinskim školama nema bullyinga! Tako bar tvrde ravnatelji

Gradski vijećnici Željko Bunić i Zlatan Avar na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina ponovno su aktualizirali slučaj bullyinga u Drugoj osnovnoj školi Varaždin o kojem su prije nekoliko mjeseci izvijestili mediji. Podsjetimo, radi se o slučaju učenice 7. razreda te škole koju su godinama omalovažavali, vrijeđali i zadirkivali školski kolege što je dovelo i do toga da se djevojčica počela sama ozljeđivati. Po riječima njezine majke, koja je školi više puta prijavila slučaj, reakcija škole bila je mlaka, gotovo nikakva.

> Majka zlostavljanog djeteta: ‘Mojoj kćeri govore da smrdi i neka se ubije’

> Vršnjačko nasilje u školi: Centru za socijalnu skrb lani ‘svega’ sedam prijava

Povod za ponovno aktualiziranje ovog slučaja bio je dopis Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina iz kojeg je, kao odgovor Buniću na viječničko pitanje jesu li informirani o slučajevima bullyinga u varaždinskim školama te poduzimaju li kakve mjere da pomognu nastavnicima i ravnateljima u rješavanju tih problema, stiglo očitovanje ravnatelja varaždinskih osnovnih škola u kojem stoji da u aktualnoj školskoj godini nisu zabilježili ni jedan slučaj bullyinga!

– Ovaj odgovor je nevjerovatan. Ravnatelji tvrde da nasilja u školama nema i da u varaždinskim školama teče med i mlijeko. Dakle, djeca izmišljaju. Zato je moj savjet roditeljima one djece koja tvrde da ih u školi netko maltretira, da dobro istuku tu djecu kako im ne bi više palo na pamet da izmišljaju. Ravnatelji valjda najbolje znaju što se događa u školama – naglasio je Bunić na sjednici Gradskog vijeća dodavši da je prema njegovim saznanjima Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u inspekcijskom postupku koji je pokrenut nakon što je u javnosti objavljena priča o bullyingu nad djevojčicom u Drugoj osnovnoj školi, utvrdilo da je bilo propusta u radu stručnih službi škole.

Djevojčica više nije zlostavljana

Na sve to nadovezao se vijećnik Zlatan Avar koji je uputio pitanje ravnatelju Druge osnovne škole.

– Ako su o slučaju bullyinga u Drugoj osnovnoj školi izvijestili gotovo svi mediji i ako je nadležno ministarstvo utvrdilo da je bullyinga u toj školi bilo pa čak i da je bilo i propusta u radu stručnih službi škole u tom slučaju, koliko je onda slučajeva bullyinga u Drugoj osnovnoj školi ove školske godine bilo: Ni jedan ili barem jedan – istaknuo je Avar komentirajući činjenicu da je ravnatelj Druge osnovne škole nadležni upravni odjel izvijestio da u ovoj školskoj godini slučajeva bullyinga u njegovoj školi nije bilo.

Inače, majka djevojčice rekla nam je da u proteklih nekoliko mjeseci, od kako su mediji objavili detalje slučaja, njezina kćer u školi više ne doživljava slučajeve bullyinga.

– Nakon što su mediji objavili priču stanje se drastično popravilo i trenutno je dobro. Moja djevojčica više ne dolazi iz škole uplakana i to mi je najvažnije – rekla nam je majka djevojčice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije