FOTO Dječji vrtić Bajka: Kroz igru i veselje očistili dječja igrališta od smeća

Mališani dječjeg vrtića Bajka odlučili su danas, 22. travnja, našoj planeti za rođendan pokloniti najbolji mogući poklon i očistiti je od smeća.

Djeca, roditelji i odgojitelji uključili su se u jednodnevnu akciju čišćenja – Zelenu čistku, koja se već tradicionalno održava svake godine u cijeloj Hrvatskoj.

Veliki interes volontera (100 djece i 20 odraslih osoba) vrtića Bajke aludira na sve veću osviještenost o očuvanju okoliša i pažljiviji pristup prirodi. Kao eko vrtić, Bajka kontinuirano educira djecu i roditelje o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša, o mogućnosti reciklaže, načinima smanjivanja količine otpada i razumnom korištenju prirodnih resursa.

Mališani su danas pod motom ‘Čista priroda, zdrava djeca‘ motivirali roditelje i odgojitelje i očistili dva dječja igrališta u blizini njihovog vrtića. Smeće koje su pronašli (staklenke, papire, opuške, metalne dijelove, plastične vrećice i ostali otpad) selektirali su u posebne vreće za papir, plastiku, staklo i ostali otpad te ostavili čišt okoliš kako bi se njihovi prijatelji mogli nesmetano zabavljati na igralištu.

Svojim roditeljima i ostalim odraslima su dali jasnu poruku da malim koracima možemo pomoći našem zajedničkom dobru – Zemlji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije