Učenje znakovnog jezika sastavni je dio programa u vrtiću ‘Čarobno ogledalce’

Privatni Dječji vrtić ‘Čarobno ogledalce’ iz Varaždinskih Toplica je prvi vrtić na području Varaždinske županije koji je u svoj redoviti 10-satni program implementirao ‘Baby signs’, a program ‘Baby signs’ će se izvoditi na hrvatskom znakovnom jeziku.

Posebnim certifikatom ustanova je dobila pravo korištenja navedenog programa u svom odgojno-obrazovnom radu.

Riječ je o znakovnom jeziku koji se koristi u radu s djecom predškolske dobi od prve do sedme godine života, uključujući i djecu s posebnim potrebama koja nemaju razvijen govor.

Prednosti znakovnog jezika

U današnjem vremenu globalizacije mnoge vrtiće pohađaju djeca koja govore različite strane jezike i dijalekte stoga znakovni jezik u takvim situacijama predstavlja zajedničku poveznicu te na taj način doprinosi uspješnoj komunikaciji.

Dugogodišnja istraživanja znakovnog jezika na američkom Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH) pokazala su kako njegovo korištenje u radu s djecom doprinosi intelektualnom razvoju te umijeću komuniciranja kojim dijete jača vlastito samopouzdanje.

Rezultat svega je napredna emocionalna inteligencija i iznadprosječne komunikacijske vještine.

Sadržaji programa ‘Baby signs ‘prilagođeni su dječjem uzrastu koja na multisenzoran način kroz igru, pomoću pjesmica, brojalica, uspavanki i priča uče još jedan jezik – hrvatski znakovni jezik (HZJ).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije