Turistički vodiči besplatno će voditi građane kroz Varaždin i Ivanec

Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin i ove će se godine uključiti u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča. Kao posebnost ovogodišnjeg dana turističkih vodiča u suradnji sa Urbactovom lokalnom grupom projekta MAPS, Gradskim muzejem u Varaždinu pridružili su se danima otvorenih vrata vojarne u Optujskoj ulici pod nazivom ‘OpTUjska je TU, a gdje si TI’.

Tako će 20. veljače u vremenu od 10 do 12 sati vodiči voditi zainteresirane građane po prostoru vojarne u Optujskoj ulici i pokušati upoznati svoje sugrađane sa tim vrijednim prostorom. Grupe će kretati sa glavne porte iz smjera TP Branka.

Ni ove godine nisu zaboravili građane koji žele razgledati grad u pratnji vodiča i biti turisti u svojem gradu. Grupe će se formirati također 20. veljače u vremenu 10 do 12 ispred TZ grada Varaždina, Ivana Padovca 3.

Istovremeno u Ivancu uz suradnju s Turističkom zajednicom grada Ivanca i Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Sakcinskog, sudionici će autobusom i pješke obići tradicionalne lončare i upoznati se sa lončarstvom ivanečkog kraja.

Program počinje 20. veljače u 10 sati, dok molimo zainetesirane da se prijave do 19. veljače zbog ograničenog broja mjesta u autobusu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije