Gradi se oborinska kanalizacija u Vuglovcu i Gečkovcu

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i direktor Ivkoma Mladen Stanko u utorak su, 22. rujna, obišli veliko gradilište otvoreno na području mjesnih odbora Vuglovec i Gečkovec, gdje su u tijeku opsežni radovi na gradnji oborinske kanalizacije. Radovi se obavljaju na dionici dugoj 400 metara.

– Sretni smo što će se time napokon riješiti jedan od najvećih problema ovoga kraja, a to je potok, odnosno, zapušten kanal u koji se, osim oborinskih, slijevaju i kanalizacijske vode pa se iz njega dižu neugodni mirisi, a postao je i leglo štetnika. Za vrijeme obilnijih kiša taj se kanal usto redovito začepi, pa se otpadne vode razlijevaju cestom – ističu predsjednici vijeća mjesnih odbora Vuglovca i Gečkovca Marina Putar i Vladimir Kocijan.

Kanal se ‘zacjevljuje’ betonskim cijevima profila 1.000 milimetara, a time će se kvalitetno riješiti problem odvodnje i ujedno utvrditi cestovna bankina.

Operativnu provedbu ovih radova Grad Ivanec povjerio je svom komunalnom poduzeću Ivkomu, a na radovi su povjereni Građevinskom obrtu Iskop iz Klenovnika.

Vrijednost im je oko 593 tisuće kuna, većim dijelom financira ih Ivkom, dok Grad ovo ulaganje financira iznosom od 183.750 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije