Vijesti / Društvo

U četvrtak radionica i okrugli stol u Brezničkom Humu u sklopu projekta DOCPIE

U četvrtak radionica i okrugli stol u Brezničkom Humu u sklopu projekta DOCPIE

Općina Breznički Hum i Društvo za razvoj podeželja LAZ u Vatrogasnom domu u Brezničkom Humu ovoga četvrtka navečer upriličuju radionicu i okrugli stol u sklopu provedbe projekta DOCPIE - Democratic Ownership and Civic Participants in Europe (Demokratska odgovornost i građansko sudjelovanje u Europi), financiranog iz Programa Europa za građane Europske unije.

Projekt vodećeg partnera Društva za razvoj podeželja LAZ iz Slovenije uključuje 15 organizacija iz 13 država, a fokusira se na slab javni interes za europsku politiku i demokratsku proceduru kroz pojedinačne elemente potrebne za demokratsko sudjelovanje - više edukacije o EU, jačanje aktivnog građanstva i ideje europskog identiteta, te stvaranje uključivih i kooperativnih društava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DOCPIE projekt osmišljen je tako da svaki partner samostalno odradi postavljeni zadatak sa ukupno pet različitih događanja. Prvi susret održan je u Budimpešti, drugi u Dresdenu, te treći krajem lipnja u Grčkom gradu Seresu.

U rujnu će biti upriličen četvrti susret u Ljubljani, potom i posljednji uz sudjelovanje svih sudionika DOCPIE projekta dolazećeg listopada u talijanskoj Bresciji.

Tijekom tih susreta, svaki domaćin određuje i kreira svoju temu te na taj način doprinosi zajedničkom cilju projekta.

Radionica i Okrugli stol u Brezničkom Humu ovoga četvrtka obrađuju temu kako pojedine skupine društva mogu utjecati na EU politike.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!