‘Šic na bic’ u Marofu – ‘Biciklom preko brda, da bi guza bila tvrda!’

‘Šic na bic’, tradicionalna novomarofska biciklijada, ove će se godine održati jubilarni deseti put u organizaciji udruge mladih ‘Mladi za Marof’ te uz potporu Grada Novog Marofa, biciklističkog kluba ‘BK Maraton’ i udruge mladih ‘Alternativa’.

U subotu, 27. lipnja, od 8 sati započet će okupljanje i tehnički pregled bicikala na Trgu hrvatske državnosti u Novom Marofu.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 kuna, a uključuje majicu biciklijade, klipić na startu te vodu tijekom cijele rute, besplatan ručak te piće na večernjem koncertu.

U 10 sati će se u, nadamo se, velikom broju na znak gradonačelnika Siniše Jenkača krenuti u još jednu biciklističku avanturu.

Zahtjevna ruta

Ruta ovogodišnje biciklijade prvo vodi prema Madžarevu pa preko Donjeg Makojišća do Brezničkog Huma.

Od Huma se dalje vozi kroz Radešić prema Viničnom te se kroz Kračevec stiže u Visoko, gdje će za sve bicikliste kod LD ‘Jareb’ biti organiziran ručak.

Na povratku put vodi u Đurinovec i Sudovec te se kroz Kipišće u poslijepodnevnim satima stiže natrag u Novi Marof.

Za prometnu sigurnost tijekom cijele rute će, kao i proteklih godina, brinuti djelatnici IV policijske postaje ‘Novi Marof’.

Na bicikl za guzu tvrdu!

Slogan ovogodišnje biciklijade, koji je osmišljen za što bolju motivaciju potencijalnih biciklista i biciklistica, glasi ‘Biciklom preko brda, da bi guza bila tvrda!’.

Vjerujemo da će sve sudionike, no isto tako i one koji podržavaju ‘Šic na bic’, veoma razveseliti i proslava u čast ovog jubilarnog događanja, koja će se odvijati u večernjim satima u prostoru marofske Stare škole uz grupu Zadruga!

Ulaznica za koncert stoji 25 kuna, a svi biciklisti biti će nagrađeni gratis pićem po izboru.

‘Šic na bic’ je tijekom posljednjih godina postala jedna od najpoznatijih rekreativnih biciklijada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, koja godišnje okuplja preko dvjestotinjak biciklista spremnih na četrdesetak kilometara uživanja na dva kotača diljem predivnog krajolika šire okolice Novog Marofa te okolnih gradova i općina.

Ove godine nadamo se još i većem odazivu te vas stoga pozivamo da nam se bez straha veselo pridružite, budete dio još jedne legendarne biciklijade te da s nama stignete na cilj (i postignete cilj iz slogana) jubilarnog, desetog po redu “Šic na bic-a’!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije