Otvoren prometni poligon za pješake i bicikliste u VI. OŠ

>> Otvoren prometni poligon za pješake i bicikliste u VI. OŠ

U dvorištu VI. osnovne škole Varaždin uređen je prometni poligon za pješake i bicikliste koji će moći koristiti svi građani. Djeca iz cijele županije tamo će moći polagati ispite za vožnju biciklom.

> Nakon 15 godina u Varaždinu počeli radovi na poligonu za bicikliste i pješake

Prometni poligon za pješake i bicikliste ove subote,30. svibnja ujutro, svečano je otvorio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je tom prilikom naglasio da se radi o sjajnoj incijativi koja bi trebala doprinijeti poboljšanju prometne kulture na području Varaždina.

– Varaždin je poznat kao grad bicikala no prometna kultura biciklista baš i nije na najvišoj razini i to zato jer biciklisti nisu upoznati s prometnim propisima i pravilima ali i opasnostima koje im prijete na cesti. Ovaj poligon to bi trebao promijeniti – naglasio je gradonačelnik.

Otvorenju poligona prisustvovao je i predsjednik HAK-a Slavko Tušek koji je ujedno i član Radne skupine za provedbu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a koji je naglasio da do nedavno, Varaždin baš i nije koristio sve mogućnosti koje se nude iz tog programa.

– Jednostavno nije bilo programa i projekata pogodnih za financiranje no sve se to promijenilo u posljednjih nekoliko godina i danas možemo reći da je Varaždin jedan od najaktivnijih gradova u korištenju sredstava iz Nacionalnog programa. Osim ovog poligona tu su i brojni projekti uređenja kružnih tokova koji se već provode ili će biti provedeni – naglasio je Tušek.

Prometni poligon za pješake i bicikliste uređen je u dvorištu VI. osnovne škole na površini 40×50 metara.

Uz asfaltirane površine, te uređene zelene površine postavljena je vertikalna i horizontalna prometna signalizacija te je uređena ograda.

Uređenje poligona koštalo je 550 tisuća kuna, od čega je 380 tisuća sufinancirao MUP iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, a dodatnih 170 tisuća kuna financirao je Grad Varaždin. Radove na uređenju poligona izvela je tvrtka Colas Hrvatska.

Nakon otvorenja poligona, učenici, nastavnici i roditelji učenika uputili su se na Drugu biciklijadu VI. osnovne škole.

> Ove subote otvorenje poligona i biciklijada do Aquacityja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije