Pred samo otvaranje obustavljeni radovi na poligonu za bicikliste

Radovi na poligonu za bicikliste i pješake, koji bi se trebao prostirati na dvorištu varaždinske VI. osnovne škole, trebali bi biti okončani do ovog vikenda, kada je planirano svečano otvorenje. Međutim, danas u jutarnjim satima došlo je do neplanirane situacije. Kako doznajemo, građevinska inspekcija zaustavila je radove na poligonu.

> Nakon 15 godina u Varaždinu počeli radovi na poligonu za bicikliste i pješake

– Istina je da je na gradilištu bila građevinska inspekcija, ali treba vremena da se izvide stvari i utvrdi o čemu je točno riječ. Nastojat ćemo riješiti situaciju pa da se poligon otvori u subotu, kako je planirano – poručili su iz Grada.

Kako neslužbeno doznajemo, na gradilište je inspekcija došla zbog dojave kako na njemu nema table s istaknutim podacima o izvođačima radova i ostalim propisanim podacima.

Nakon što su zatražili adekvatnu dokumentaciju, koju nisu dobili, radovi su privremeno obustavljeni, a radnici tvrtke Colas, koja je izvođač radova, napustili su gradilište.

– Mi nismo upućeni u situaciju s obzirom da naša škola nije niti investitor niti izvođač spomenutih radova – rekao je Mario Stančić, ravnatelj VI. osnovne škole.

Na gradilištu trenutno nema nikoga od izvođača, a radnici Colasa su, prilikom odlaska s gradilišta maknuli zaštitnu ogradu, tako da je sada mjesto gdje se izvode radove nezaštićeno te potencijalno opasno. Naime, u zemlji i betonu su iskopane rupe u koje bi se trebali postaviti znakovi, a na tom se području brojna djeca igraju.

Objašnjenje smo pokušali dobiti od izvođača radova, tvrtke Colas, gdje su nam rekli da ćemo informacije moći dobiti sutra kad se sa službenog puta vrate osobe ovlaštene za davanje izjave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije