USPJEH Fotka Krešimira Stančića predstavljat će Varaždinsku županiju na izložbi

Varaždinac Krešimir Stančić, koji se u slobodno vrijeme bavi fotografijom, ali i bilježi crtice iz povijesti, ovih je dana primio priznanje za svoj rad. Naime, njegova fotografija doline Bednje s Vražjeg stolčeka zauzela je šesto mjesto na foto-natječaju ‘Volim svoju županiju’ te će jedina iz Varaždinske županije biti izložena na istoimenoj izložbi u Šibeniku.

Prije više od dva mjeseca Hrvatska zajednica županija pokrenula je treće izdanje foto-natječaja. Svoje radove prijavilo je više od 1300 fotografa amatera i profesionalaca, a u njihovoj je aplikaciji zabilježeno 2835 prijavljenih fotografija.

– Malo je reći kako je pred žirijem bio zahtjevan posao. Svaka od fotografija iznova je otkrila ljepote županije koju predstavlja i podsjetila nas na skrivene dijelove Hrvatske. Nakon sati pregledavanja i vijećanja, stručni žiri donio je svoju konačnu odluku.

Odlukom žirija, nagradu za najbolju fotografiju natječaja odnio je Lucijan Španić iz Ličko-senjske županije! Nadalje, žiri se usuglasio i oko drugog mjesta, koje je ove godine pripalo Višnji Magdaleni Bolf iz Primorsko-goranske županije. Treće mjesto pripalo je Igoru Luliću, čija će fotografija predstavljati Brodsko-posavsku županiju – stoji u objavi Hrvatske zajednice županija.

Stručni žiri ove su godine činili predsjednica žirija i profesionalna fotografkinja Marija Milin te Mateja Gošćiej (Međimurska županija), Kristijan Toplak (Virovitičko-podravska županija), Bernardo Pahor (Karlovačka županija) i Alan Špiljak, prošlogodišnji pobjednik natječaja i počasni član žirija.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada predviđena je za 24. svibnja, a prvo izdanje ovogodišnje izložbe ugostit će Šibenik.

Stančić nije krio oduševljenje, iako njegova fotografija nije među tri najbolje.

– Fotka je nastala prošle jeseni, početkom rujna na Vražjem stolčeku. Drago mi je da predstavlja županiju jer odiše onim što nam je najveća prednost – geografska raznolikost. Za mene je to određeno priznanje jer je žirijem predsjedala Mare Milin, priznata fotografkinja. Upravo zato šesto mjesto nije loše, pogotovo kad uzmemo u obzir konkurenciju od 1300 fotografa i 2835 fotki – kazao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije