Vijesti / Društvo

Alergena biljka

Reformisti o ambroziji u Kučan Marofu: 'Grad Varaždin očito je postao tempirana bomba, s jedne strane bale, s druge ambrozija'

Reformisti o ambroziji u Kučan Marofu: 'Grad Varaždin očito je postao tempirana bomba, s jedne strane bale, s druge ambrozija'
GO Reformisti Varaždin

S obzirom da ovaj problem nije od jučer, već se ponavlja svake godine, ovim putem apeliramo na Grad Varaždin da se poduzmu hitni koraci za uništenje ambrozije, napisala je Mirjana Soldatek iz Reformista.

Danas je iz Gradske organizacije Narodne stranke – Reformisti Varaždin stiglo priopćenje koje potpisuje Mirjana Soldatek, predsjednica mjesnog ogranka Reformista iz Kučan Marofa i vijećnica u Vijeću Mjesnog odbora Kučan Marof.

Predstavila je problem ambrozije koje se nalazi u njenom mjesnom odboru.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Vezana vijest:

MUKE PO AMBROZIJI REAKCIJA Reformisti prozvali vlast za nesuzbijanje ambrozije, Avar odgovorio: 'Grad čini sve što je u njegovoj nadležnosti'

- Na samom ulazu u Grad Varaždin, točnije na ulazu u mjesni odbor Kučan Marof rastu šume ambrozije. No, nažalost za gradonačelnika to ne predstavlja nikakav problem jer on i njegovi suradnici imaju važnijih problema npr. raspravljati i pisati priopćenja o tome tko se s kim vidio u kafiću. 

- Grad Varaždin očito je postao tempirana bomba, s jedne strane ulaza u Grad za dobrodošlicu čekaju nas bale smeća, a s druge strane ulaza u Grad rastu polja ambrozije.

- S obzirom da ovaj problem nije od jučer, već se ponavlja svake godine, ovim putem apeliramo na Grad Varaždin da se poduzmu hitni koraci za uništenje ambrozije kao i da se za sljedeću godinu odgovorne službe Grada pripreme na vrijeme ili nađu trajnije rješenje za sustavno uništenje i uklanjanje ovog alergijskog nametnika.

- Za kraj citirati ćemo g. Bunića, kandidata za Gradsko vijeće Grada Varaždina Nezavisne liste Ivana Čehoka, čije je pitanje objavljeno 17.8.2016. u Regionalnom tjedniku. Pitanje je postavljeno bivšem gradonačelniku, a mi ga u istom obliku postavljamo sadašnjem:

'Postoji li akcijski i provedbeni plan suzbijanja ili se sve svodi na ad-hoc rješenja? Simpatizirate li ideju da Grad Varaždin postane 'Ambrozija-free grad?' Gospodine gradonačelniče, hoćete li i kada konačno poduzeti konkretne korake kako bi se problem ambrozije definirao kao jedan od ključnih projekata za dobrobit građana?' – napisala je Soldatek u priopćenju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!