14. Dani hrvatskog kulinarstva

Marin Sambolek novi je državni prvak u kulinarstvu!

Čestitke!

Varaždinske Toplice po četvrti su puta ugostile kuhare i
slastičare iz cijele Hrvatske te renomirane suce, kako iz
Hrvatske, tako i drugih zemljama Europske unije. Naime, u Hotelu
Minerva protekla četiri dana održavali su se 14. Dani hrvatskog
kulinarstva, a zadnjeg dana manifestacije proglašen je i novi
državni prvak u kulinarstvu.

Ova prestižna titula pripala je Marinu Samboleku koji je branio
boje varaždinskog restorana Nobel, a proglašenju je prisustvovala
i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Čestitavši svim natjecateljima, gradonačelnica Ratković
naglasila je kako su Varaždinske Toplice, ali i cijela
Varaždinska županija kraj poznat po bogatoj gastronomiji, dobrim
vinima i velikom broju zaštićenih proizvoda zbog čega je ovo
itekako dobra promocija grada.

– Zadovoljstvo mi je što smo po četvrti puta imali priliku
ugostiti najbolje hrvatske kuhare i pokazati im kakve sve čari
nudi naš toplički kraj, ali i cijela Varaždinska županija.
Varaždinske Toplice su biser kontinentalnog turizma, a održavanje
ovakvih manifestacija pomaže nam da se još više pozicioniramo na
turističkoj, ali i gastronomskoj karti Hrvatske – istaknula je
Ratković.

Uz gradonačelnicu, proglašenju najboljih hrvatskih kuhara nazočio
je i varaždinski župan Anđelko Stričak koji je naglasio kako
Varaždinska županija kontinuirano radi na razvoju cjelokupne
turističke ponude.

– U Šaulovcu uspostavljamo Europski talent centar u kojem ćemo
spojiti znanje, okoliš, kulturu i turizam. Kada govorimo o
turizmu bez gastronomije nema ničeg i čak možemo govoriti o tome
da je obilježje neke države – rekao je župan Stričak dodavši kako
je ovo prestižno natjecanje u Varaždinsku županiju dobrodošlo i
svake naredne godine.

Predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni istaknuo je
kako je cijelo događanje bilo edukativno i zanimljivo, a posebno
je zahvalio kolegama iz Italije, Slovenije i Grčke što su
uveličali svečanost.

Novi vlasnik prestižne titule državnog prvaka u kulinarstvu kazao
je kako je ovo veoma emotivan trenutak za njega.

– Od svih medalja koje imam, još mi je samo ova nedostajala. Bilo
je teško, pripreme su dugo trajale, ali na kraju dana, sve se
isplatilo. Mi ćemo tako nastaviti i dalje i vidimo se na idućim
izazovima – poručio je Sambolek.

Hrvatsku će na prestižnom natjecanju Bocuse d’Or Europe
predstavljati Tomislav Karamarko koji se za ovaj nastup pripremao
gotovo pola godine.

– U takvoj konkurenciji ne možeš očekivati pobjedu, ali dali smo
sve od sebe. Sretan sam, no znam da me čeka puno posla – rekao je
Karamarko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije