SASTANAK Ludbrežani u svom kraju žele osnivanje javne vatrogasne postrojbe

U uredu gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića održana je koordinacija gradonačelnika i načelnika bivše općine Ludbreg, uz sudjelovanje načelnika Malog Bukovca Darka Markovića, načelnika Velikog Bukovca Franje Vrbanića, načelnika Svetog Đurđa Josipa Janyja, te zamjenice načelnika Martijanca Lidije Harmicar, a razgovaralo se o unapređenju rada zajedničke službe poljoprivrednog i komunalnog redarstva koja se zajednički provodi već dvije godine.

Dotaknula se u razgovorima i tema vatrogastva i civilne zaštite, a vezano uz nedavne katastrofe koje su pogodile neke dijelove Hrvatske.

Istaknuto je kako bi se zajednički trebalo krenuti prema osnivanju javne vatrogasne postrojbe koja bi pokrivala cijelu bivšu općinu Ludbreg i koja bi mogla brže reagirati na potencijalne katastrofe nego javna postrojba iz Varaždina.

– Ova je tema tim važnija jer se u nekim prijedlozima budućeg ustroja javnog vatrogastva Ludbreška podravina uopće ne spominje nego se planira ustrojiti samo postrojbe u Ivancu i Novom Marofu. S obzirom i na broj stanovnika, ali još više na broj gospodarskih subjekata zaključeno je da se Ludbreg u tome pogledu ne smije izostaviti i treba učiniti sve i kod Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva unutarnjih poslova i drugih nadležnih tijela da se ova inicijativa sprovede – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije