POKAZNA VJEŽBA SPAŠAVANJA Simulacija terorističkog napada na Županiju ovog petka

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe, organizira pokaznu vježbu spašavanja nakon terorističkog napada na Županijsku palaču.

Vježba pod nazivom ‘Županijska palača 2017’ će se održati u petak, 28. travnja, na Franjevačkom trgu u Varaždinu.

U vježbi sudjeluju Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, DUZS – Područni ured za zaštitu i spašavanje Varaždin i Centar 112, Javna vatrogasna postrojba Grada Varaždina, PU varaždinska – temeljna i specijalna policija, MORH, Opća bolnica Varaždin te Županijske službe.

Vježba ima tri cilja – uvježbati koordinaciju i suradnju svih žurnih službi u Županiji, provjeriti rad zajedničkih komunikacijskih uređaja u realnom vremenu (tetra uređaji) te provjeriti osposobljenost timova hitne medicine za pripremu i transport pacijenata u helikopteru.

Jedan dio vježbe održat će se u Županijskoj palači, a drugi na zračnom pristaništu Varaždin (aerodrom). Za zainteresirane građane vježba će se snimati i direktno prenositi na video zidu ispred Županijske palače.

Spomenimo, teroristički napad može se dogoditi bilo gdje i u bilo koje vrijeme. U slučajevima takvih napada bitna je organizacija rada timova hitne medicinske službe te usklađenost s radom ostalih žurnih službi. Stoga je bitno da se timovi HMS neprestano usavršavaju u postupcima zbrinjavanja ozlijeđenih osoba u slučajevima terorističkih napada što se postiže vježbom na simuliranim slučajevima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije